Grunnen til at det ble kalt daginstitusjon var at det var sosialloven som regulerte det som gjaldt barnehager. Barnehageloven kom først i 1975.

Initiativet til byggingen av barnehagen kom fra Lakselv Røde Kors, som så behovet for å få på plass en 4 avdelings barnehage i Lakselv, men bygging og drift sto Porsanger kommune for.  I byggekomiteen satt foruten Gudmund Eriksen også Peder Erling Persen og Edvart Bruvoll fra Lakselv Røde kors

Allerede 1.september tok Asfrid og de andre ansatte imot barn på Rødrommet og Grønnrommet, mens Blårommet var klar til bruk ca 1.oktober. Bamsestua sto tom det første året og ble brukt som kontor, lager og møterom. Navnene på avdelingen er de samme i dag som dengang.

Den gang var det 20 barn på Rødrommet, der barna fra 5 til 7 år oppholdt seg. Leder på avdelinga var Britt Kirsti Rindal Sivertsen. På Grønnrommet var det 18 barn mellom 3 og 5 år og leder på den avdelingen var Eli Byvold. På Blårommet var det 8 barn mellom 1,5 og 3 år og leder på avdelinga var Inger Gjøvik Hansen. Det ble servert varm mat hver dag i barnehagen og maten var det Eli Ratama som laget på et knøttlite kjøkken.

Den første tida bar preg av at barnehagen ennå ikke var helt ferdig og byggearbeid pågikk. Det var blant annet ikke telefon på plass.

Vi gratulerer Lakselv Barnehage med 40 flotte år.