Sommerles 2016 er kommet til Porsanger kommune!

 

Helt siden 2012 har Vestfoldbibliotekene hatt en felles sommerlesekampanje for grunnskolen, som har vært en stor suksess! Vi har fått tilbakemeldinger på at elevene som har deltatt ikke bare har opprettholdt, men de har styrket sine leseferdigheter i løpet av en lang sommerferie! På det meste har 3000 barn deltatt årlig, og i fjor ble sommerles.no Norges første nettbaserte sommerlesekampanje. I år kan dine elever være med. Da deltar de sammen med barn fra nesten 200 andre kommuner i landet – fra Vestfold, Østfold, Hedmark, Akershus, Finnmark, Møre og Romsdal, Rogaland, Nord-Trøndelag, Buskerud, Hordaland og Telemark.

 

Sommerles har hatt stor suksess ikke minst grunnet god drahjelp fra dere lærere. Ved å reklamere for Sommerles på skolen før sommerferien gir dere oss og ikke minst ungene en god start, og våre undersøkelser har vist at det er måten vi når flest barn. Vi håper dere vil hjelpe oss med å spre budskapet om kampanjen til elevene – resten tar biblioteket seg av. Dette gjør dere ved å snakke med elevene om Sommerles 2016, og ved å dele ut et infoskriv som elevene kan ta med seg hjem til foreldrene. Oppmuntre elevene til deltakelse, og minn dem på å registrere seg fra starten av – den 1. juni. Det er morsomst dersom man er med fra starten, men det er selvsagt fullt mulig å bli med også etter hvert. Man konkurrerer ikke med andre, men man kan velge å følge med på vennene sine (dersom de vil det)!

 

Hva er Sommerles 2016:

 

- En sommerlesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august .

- Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta (inkl. de som skal begynne i 1. til høsten og de som går ut 7. klasse ved kampanjestart).

- I Sommerles blir barna belønnet for sin innsats både med digitale trofeer på sin profil på nettsiden og med kule fysiske premier. Alle får i hvert fall én premie, dersom man bare kommer i gang og leser en bok i sommer! Men man blir oppmuntret til å lese mer, og det er lesingen som er det viktigste.

- Sommerles er for alle : superlesere, gode lesere, middels gode lesere… men også de som trenger litt  hjelp eller bare er i ferd med å lære seg lese (da kan man bli lest for eller høre på lydbøker)!

- Sommerles er i utgangspunktet nettbasert , d.v.s barna registrerer bøker de leser, får lesetips, får tilgang til en spesialskrevet fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve på nettsiden (og kan få ekstrapoeng ved å svare på spørsmål knyttet til denne). Sommerles er gøy!

- Har man ikke nettilgang, kan man likevel delta med et vanlig lesepass . Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

 

Vi på Porsanger bibliotek har ÅPEN DAG onsdag 1. Juni kl. 09.00-15.00 i forbindelse med oppstarten av Sommerles 2016. Da inviteres dere til biblioteket og vi vil vise demovideoen og fortelle om Sommerles. Alle som skal delta på Sommerles, må ha et lånekort på biblioteket for å kunne registrere seg som deltaker på https://sommerles.no/

Vi vil sende med eleven registreringskort som må fylles ut av de foresatte før vi kan utstede lånekort.

 

Velkommen!