A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
20190812_114533

Til minne om Leif Andersen

Leif Andersen, f 19.5.1954, forlot oss brått 4.5.2020. I forbindelse med hans begravelse delte jeg følgende minnetale, på vegne av Porsanger kommune.

Kjære Leif, Edel, Lise Katrine, Lars Kristian, svigerbarn, barnebarn, familie og venner

En kjær venn, en god kollega og en mentor for mange har gått bort.

Huset ble stille etter deg, den dagen du brått forlot. Ingen visste at du ikke skulle komme tilbake, da du lett til sinns dro fra kontoret 30. april. Du do hjem til din kjære Edel, og hadde fine dager på hytta sammen med familie og venner.

Det gjør godt å tenke på. Du var en livsnyter, Leif, som evnet å slappe av og kose deg sammen med familie og venner, både på hytta og på ferieturer til inn- og utland.

Jeg vil først og fremst minnes deg som en god venn og kollega. Et menneske som alltid sa ja når noen spurte, med et smil om munnen. Mange ganger tror jeg du sa ja til for mye, men jeg har også en følelse av at det stort sett alltid ordnet seg. Ingen oppgave var for stor, heller ingen for liten.

Jeg har hørt etter deg etter at du forlot, og jeg minnes skrittene dine opp trappa, lett joggende kom du inn på kontoret for å hjelpe meg om jeg stod fast, om det var noe med elements eller skulle avklare noe i forhold til politiske møter, vigsler eller andre ting. 

Du elsket jobben din, og du bidro hver dag til å løfte og støtte kollegaer med din enorme kunnskap, og på den måten bidro du også til å gjøre Porsanger kommune god.

Alle jeg har snakket med sier nettopp det, for en god kollega og samtalepartner du var!

Du har på din tålmodige måte vært en bauta og en samfunnsbygger, Leif. Siden du startet å jobbe i som fullmektig/sekretær i 1976 på kommunekassa, har du bidratt til å utvikle Porsanger kommune til det vi er i dag.

Gjennom 44 år har du jobbet i stab, som sekretær, konsulent og leder. Med økonomi, tett på utviklinga av fagsystemer, og nå til slutt som arkivleder.

Du var til det siste en pådriver for den digitaliserte utviklinga, og genuint opptatt av åpenhet, tilgjengelighet og å legge til rette for oss folkevalgte – du var en ekte forkjemper for lokaldemokratiet.

Du var oppslagsverket vårt, den vi alltid kunne spørre når vi lurte på noe. Du hadde historien med deg, og en god forståelse av samfunnet i dag og behovene som ligger foran oss.  

Du var med på å opprette samisk språksenter. Du har vært en stor ressurs i IKA Finnmark.

Du var sammen med Edel en av gründerne som etablerte Bærtua barnehage. Du har deltatt i nasjonale fagnettverk, noe som også har kommet PK til gode. 

Du var også en bauta og en støtte også til det frivillige organisasjonslivet. Til Midnattsrocken, Idrettslaget, Arbeiderpartiet, og flere til. Du er et forbilde for oss andre å strekke oss etter!

Dette er bare noe av det du har satt avtrykket ditt på, og du vil bli husket og savnet av mange. 

Kjære Edel, Lise Katrine og Lars Kristian, svigerbarn og barnebarnfamilier. Jeg vil takke dere for tålmodigheten. Jeg vet at Leif i perioder jobbet mye. Han elsket jo jobben sin. Og han elsket dere.

Og så er det jo slik at ingen har hverandre til evig eie. Jeg tenker at vi alle har et oppdrag for fellesskapet når vi trår inn i denne verden. Vi har også et ansvar for oss selv og våre nærmeste.

Å gi hverandre frihet til å virke der ute, og samtidig evne å ta vare på våre kjære er en kunst. Og det tror jeg dere og Leif mestret til fulle.

Vi lyser fred over Leif sitt minne!

 

Leif Andersen har vært ansatt i Porsanger kommune siden 1976, der han har hatt ulike jobber, i tillegg til å ha fungert som leder i perioder. 

  • Fullmektig / sekretær  (kommunekassen)                 01.07.76 - 25.05.86
  • Avdelingsleder    (kommunekassen)                         26.05.86 – 1993
  • Økonomikonsulent  (regnskap- / budsjettavdeling)   1993 - 28.09.97
  • Avdelingsleder    (plan og økonomiavdeling)            29.09.97 - 30.06.98
  • Økonomikonsulent  (plan og økonomiavdelingen)    01.07.98 - 30.06.17  
  • Arkivleder  (Servicekontoret - Stabsavdelingen)       01.07.17 –