Det har i Porsanger kommune vært tradisjon for å ha en solid markering av Samefolkets dag.

De største arrangementene skjer i skoler og barnehager. Totalt sett vil ca 1000 barn, ungdommer og voksen delta i forskjellige arrangementer i regi av barnehager og skoler.

I alle de 6 barnehagene i kommunen vil det være arrangement som setter fokus på samisk kultur og levemåte. Det vil være alt fra skuespill, samiske sanger, joik, uteaktiviter, lavvu liv og ikke minst sang av Samefolkets sang.

Alle skolene vil også ha sine arrangementer. Her vil det bli kulturformidling, praktiske oppgaver, matlaging, leker, samisk film og ikke minst samisk tradisjonsmat. Lakselv Videregående skole starter sin markering med å vise 7 samiske kortfilmer fra filmfestivalen i Tromsø i kultursalen, før alle elevene møtes til felles matservering i kantina.

Det offisielle programmet til Porsanger kommue er i regi av Samisk språk og kultursenter  og starter på PIAS-kurssenter.

Program:

Fredag  06.02.2015

  • Kl. 11.00    Samisk språksenteret - Åpen dag (kaffe, saft og vafler)

  • Kl. 14.00    Matsalen på PIAS -Tradisjonell samisk mat til salgs

  • Kl. 17.00    Peisestua på PIAS -Markering av dagen
    Tale for dagen v/ fungerende ordfører Reidun Hesjevik, kulturelle innslag, samt kaffe og kaker.

  • Kl. 19.00    Lakselv kino, 7 samiske historier. Gratis visning av 7 samiske kortfilmer som var en del av Tromsø internasjonale filmfestival. Mer om filmene kan leses her http://fokus.aurorakino.no/filmdatabase/7-smi-stories/

I tillegg til alt dette vil det være arrangementer i regi av 3 bygdelag i vår langstrakte kommune.

  • Skoganvarre bygdelag innviterer kl 16.30 til hyggelig samvær i flerbrukshuset på Skoganvarre. Der blir det servert god samisk mat samt kaffe og kaker.

  • Kolvik og omeng bygdelag inviterer fra kl 13.00 -18.00 til hyggelig samvær i bygdehuset i Aigir. Der vil det bli servert samisk tradisjonsmat, samt kaffe og kaker.

  • Smørfjord bygdelag inviterer til markering av samefolkets dag på bygdehuset i Smørfjord fra kl 18.00. Der vil det bli servert samisk tradisjonsmat, samt kaffe og kaker.

Porsanger kommune håper flest mulig vil benyttes seg av det rikholdige programmet i vår kommune.