A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
Lakselv Bakeri - 04

Lakselv Bakeri feirer 25 års jubileum

I Porsanger har vi ikke altfor mange produksjonsbedrifter. Men vi har en bedrift som alle vi som er glade i et kakestykke til kaffen, har utviklet et avhengighets forhold til. Bedriften jeg tenker på er Lakselv Bakeri.

Lakselv Bakeri    01Lakselv Bakeri er den mest "smakfulle" bedriften ikke bare i hele Porsanger, men i hele midt Finnmark.  Den 23. juni for 25 år siden tok Edvin Hansen og Randi Salen Hansen over drifta av bakeriet fra Porsanger S-lag. Bakeriet har i alle disse 25 årene holdt hus i Industribygget i Lakselv.

Lakselv Bakeri må sannsynligvis være det mest internasjonale bedriften i Porsanger. Her arbeider det folk fra Estland, Tyskland, Kroatia, Russland og Norge. Porsanger har definert seg som en tre-språklig kommune. Men på Lakselv Bakeri snakkes det langt flere språk enn tre. Her går praten på finsk, russisk, kroatisk, engelsk, tysk og norsk. Men de må nok forstå hverandre veldig godt for produktene som blir levert er kjempe gode.

LakselvI dag sysselsetter bedriften 13 årsverk. Det er i porsangermålestokk en betydelig bedrift. Fordelingen av mannfolk og kvinnfolk er omtrent 50/50 på selve bakeriet,  mens det  på Loffen, kafeen på S-laget i Lakselv, jobber mest kvinnfolk. 

Å drive et bakeri er ikke  noen 9 -4 jobb. Arbeidsdagen starter kl. 02:00 om natta og er over sånn ca. kl. 13:30 på dagen.For Randi og Edvin er det heller ingen selvfølge at man hvert å kan ta seg en god ferie, som vi andre tar som en selvfølge.

I alle disse 25 år Lakselv Bakeri har drevet er det ikke en eneste dag bedriften ikke har levert. Selv under brannen tidlig på 1990-tallet, da bedriften ble total nedbrent, oppfylte bedriften sine leveringsforpliktelser til sine kunder. Lakselv Bakeri    02Kundemassen ligger i nedslagsfeltet fra Ifjord i øst, Skaidi i vest, Havøysund i nord og Karasjok i sør. De største kundene opererer innen hotell, restaurant og kafe virksomhet og bedriften leverer en gros.

e-mail adressen er: therese@lakselvbakeri.no

Porsanger vil gratulere bedriften hjerteligst med 25 års jubileet og ønsker lykke til med de neste 25.

Vennlig hilsen

ordfører Bjørn

 

Tips en venn Skriv ut