Kultur er viktig føde for folk flest, derfor er jeg utrolig glad for at vi har en tilrettelegger som sørger for gode kulturopplevelser i storstua vår. PIAS har et overordnet ansvar for driften av anleggene våre, men også Lakselv kino og kultursal. De er «på» og sørger for at Porsangers befolkning for gode kino og kulturopplevelser. Vi har en kinosjef som strekker seg langt for å gi publikum gode opplevelser. Og hun har flinke folk rundt seg som gjør det ekstra hyggelig.

Nyttårskonsert

Scene Finnmark holdt det de lovet, og leverte med en sprudlende nyttårskonsert i samarbeid med Den Norske Opera. De hadde med seg sopranen Ann Helen Moen, som foruten å være etterspurt over hele verden, også er kjent fra hovedscenen på Den Norske Opera.

I tillegg til sitt eget orkester med musikere fra Scene Finnmark hadde de også med seg fiolinist Atle Sponberg og bassist Knut Erik Sundquist. Ved inngangen til det nye året ble det en konsertopplevelse i musikkens mangfoldige verden og vi som publikum fikk en konsertopplevelse med mange overraskelser og krumspring.

Jeg er utrolig glad for at vi har Scene Finnmark og musikere som leverer gode kulturopplevelser av høy kvalitet til Finnmarks befolkning. Det gjør noe med trivselen vår!

Besøk fra kysten

Fredag fikk jeg hyggelig besøk fra Kjøllefjord. Kjell og Maria Sørbø var på vei til Alta og stoppet en liten svipp innom for en kaffekopp. Det er alltid like spennende å bli oppdatert på gode prosjekter rundt oss, og Kjell er en av de som har jobbet hardest for å utvikle gode produkter til turistene som kommer forbi hos dem. Jeg gleder meg til å følge det nye prosjektet deres, og håper de vil være med å inspirere andre aktører i gang med nye produkter innen reiselivet. Det er nok bare et spørsmål om (litt) tid før vi også ser flere turister i Porsanger.  

Kjell og Maria Sørbø.jpg

Alliert trening

Alliert trening er i gang, og mandag hadde jeg besøk av to britiske offiserer, som orienterte meg litt om treningen de er godt i gang med. Forholdene i Porsanger er perfekte for alliert trening, og det soldatene lærer her gjør dem bedre i alle typer operasjoner ute i verden. Deler av styrkene som er her nå kommer til å delta i storøvelsen Joint Viking, som vil gi oss et storinnrykk på 10.000 mann i regionen. Det er nok først når øvelsen JV nærmer seg at befolkningen vil merke trykket. Frem til da møter du kanskje noen utenlandske soldater rundt om på butikker og puber, men stort sett er de opptatt i felt.

Lakselv lufthavn

Lakselv lufthavn er igjen dagsaktuell, og ikke før har det lagt seg rundt nyheten om at dispensasjonen har gått ut for det russiske transportselskapet, før andre aktører melder sin interesse. Som kommune er vi en enkel tilrettelegger og et kontaktpunkt. Vi bidrar til å koble aktører der det er naturlig og så finner de gjerne løsningen seg imellom.

Jeg kan bekrefte at jeg har hatt god dialog inn mot DHL. De er ett av verdens ledene fraktselskaper, og har et internasjonalt distribusjonsnettverk som kan bringe vår sjømat ut til alle verdensdeler. De er i utgangspunktet interessert i å fly fra nord til sør, og ser Banak som et potensielt godt utgangspunkt.

Det er for tidlig å konkludere med hva som blir resultatet. Det er mange faktorer som skal klaffe, og det er viktig at sjømatnæringa kommer sammen og ser fly som en naturlig fraktløsning. Økonomisk lønnsomhet er selvsagt en viktig faktor i et slikt bilde, og det blir definitivt spennende å følge denne prosessen videre.

Ei aktiv helg

Helga har vært aktiv på flere områder i vakre Porsanger. Både innebandy og fotball stod på dagsorden lørdag, og jeg må innrømme at det var utrolig morsomt når Pil herrer slo Alta If i finalespillet i Comfortcup. Det lover godt for en god oppkjøring før sesongstart. Jeg har ikke helt oversikt over de endelige resultatene i innebandyserien, men vet at Bil slo Kautokeino i første kamp.

Comfortcup.jpg

Dagens økt gikk til Igeldas og fantastiske nypreparerte løyper. Det var første skitur for min del, og det frister jammen meg til gjentakelse. Jeg er ikke av de beste og raskeste, og er utrolig god fornøyd når jeg har kontroll også ned bakkene. Ungene og Lásse storkoste seg i bakken, og det ble servert både kaker og vafler til kaffen i kafeen. Et glimrende trivselstiltak på en søndag formiddag.

Neste uke

Neste uke byr på møter. Først og fremst kontaktmøtet til fylkesmannen, men Fefo og IKA Finnmark har også benyttet anledningen til å møte ordførere og rådmenn når vi først er samlet.

Ønsker med dette alle ei strålende uke!