Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk

Ordførers hjørne

Ordførers ukeslutt 13. september 2020

Høsten er definitivt på sitt beste, og det betyr utfart for mange. Porsanger er en utrolig rik kommune, med uante naturressurser å dykke inn i. Uka bærer preg av kulturminne- og uteaktiviteter rundt om i kommunen. Sopp og bær har hatt gode vekstvilkår i år, og jeg leser at bøndene har fått to slåtter. Det lover godt for vinteren. 

Nypoteter fra hyttenabo, kantaerller, tyttebær, kulturminnetur og fylkesstyre KS middag på Antikstore :)

Ordførers ukeslutt 4. september 2020

Jeg har kommet til den konklusjon at det er riktig å ta opp skriving av ukeslutter, i ei tid vi vet blir krevende for oss. Og jeg vil starte med det siste først, gårsdagens kommunestyre og noen tanker om den pågående diskusjonen om kommuneøkonomi.

Ingressfoto: Flotte premier for den som deltar på årets ordførertur, folkevalgtopplæringen 2.9 med prosessleder Jonny Solsvik, tidligere ordfører i Andøy og kakefest hos Fred Persen og M3 Cargo som har passert 100 mill i omsetning i dag.

Til minne om Leif Andersen

Leif Andersen, f 19.5.1954, forlot oss brått 4.5.2020. I forbindelse med hans begravelse delte jeg følgende minnetale, på vegne av Porsanger kommune.

20190812_114533

Godt Nytt År!

2019 er skrevet inn i historien og vi har startet på 2020 og et nytt tiår. Takknemlighet, utilstrekkelighet og håp er det viktigste jeg kjenner på. For alle jeg har møtt, og alt jeg har vært så heldig å få være med på. Og alt det vakre og spennende som ligger foran oss.  

FotoJet (11)

God jul fra ordføreren

Julefreden senker seg, og det gir som alltid god anledning til refleksjon. Juletreet ble pynta kvelden før kvelden, og det bringer frem mange gode minner når julepynt samlet i årenes løp henges på treet. Nå kan jula og gjestene bare komme. Jeg er klar!

amaryllis

Ordførers hjørne - Ukeslutt 23.11.2019

Denne ukas høydepunkt kom med SSB sine tall for befolkningsutviklinga. I Porsanger skriver vi 36 innbyggere i pluss fra årsskiftet til tredje kvartal, og det gir et ekstra løft til fremtidstrua! 

4

Ordførers hjørne - Ukeslutt 24.10.2019

Første uke som ordfører i det nye kommunestyret er unnagjort, og mye denne uka har dreid seg om næringsutvikling og de gode møteplassene som skaper utvikling. 

Ukeslutt 13

Tusen takk for tilliten til fire nye år

Det har vært ei innholdsrik første uke som ordfører med nytt kommunestyre i ryggen, og under følger min første hilsen til det nye kommunestyret. 

kommunestyre 17

Ordførers hjørne - Ukeslutt #12 2019

Valgkamp og feriemodus har gjort de siste månedene til en slags unntakstilstand, og jeg har bevisst valgt å prioritere bort å skrive ukeslutt. Dette blir min aller siste ukeslutt som valgt ordfører i perioden 2015 – 2019.

Ukeslutt 12

Hva vi fikk til sammen for Porsanger

Vi styrket skolene i Billefjord, Børselv og Lakselv, satte i gang arbeidet med å bygge ny barnehage og SFO, tilrettela for nye bolig- og næringseiendommer og for Forsvaret. Vi jobbet for at rullebanen ikke skulle bli kutta og at Porsangerfjorden skulle få en ny giv.

20190408_141003 (1)
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk