Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk

Ordførers hjørne

Ordførers hjørne - ukeslutt 25.3.2022

Kommunestyret har stått i tøffe beslutninger de siste par ukene, og det er på sin plass å informere litt om sakene. Kommunen har også vedtatt å bosette 50 ukrainske flyktninger, og jeg heier på Finnmark Fotballkrets med sine fantastiske smarbeidspartnere. De har igangsatt nytt prosjekt i Finnmark med oppstart i Porsanger, Lebesby og Tana - "Lys mellom husan".

Porsanger kulturskole opptrer på pressekonferansen til Finnmark fotballkrets "Lys mellom husan

Ordførers hjørne - ukeslutt 11.3.2022

Det skjer mye i Porsanger om dagen, og jeg tenker å dele noe av det jeg tenker kan være av interesse å vite for innbyggerne våre i denne ukeslutten.

Overrekkelse av gave i forbindelse med markering av overgang til nytt helikopter. Foto: Irene Andersen, Sagat.

Informasjonsmøte om Porsangerfjorden 3.0

Porsanger kommune jobber sammen med Havforskningsinstituttet med Porsangerfjorden 3.0, et prosjekt for bærekraft og verdiskaping i nord. Torsk og kongekrabbe er hovedtemaene i prosjektet, som målsetter å øke verdiskapingen i Porsangerfjorden.

Filmet av HI ved ett av de kunstige taretrærne som er plassert utenfor Holmfjord.

Ordførers hjørne - Juleslutt 2021

Vi går mot avrunding av et nytt år preget av pandemi, men også håp. Jula står for døra, og det er tid for en liten oppsummering.
Fra venstre:  Smittesporingsteamet representert ved Maj Britt Kollevåg, Sara Parelius, Mona Hellner. Vaksineteamet representert ved Kari Bianca Nyby Klemetsen.

Ordførers hjørne - ukeslutt 1.10.2021

Vi er på oppløpet til å kunne vedta en arealplan. Folkemøter i hele Porsanger har preget de siste ukene, og vi har fått inn høringsinnspill fra statsforvalteren og andre sektormyndigheter. Fristen for innspill ble utsatt til 15. oktober, for på den måten å gi alle lokalt også muligheten til å spille inn skriftlige svar.

Fra åpningen av Roni Horns kuntsinstallasjon Nasjonal Turiistveg Havøysund

Ordførers hjørne - ukeslutt 24.9.2021

Arealplan, fredning av det kvenske fjøset i Repokoski og møte i Vest-Finnmark Rådet har vært på dagsorden denne uka. 

Endelig er vi i gang med folkemøtene om arealplanen, og jeg er både ydmyk og rørt over det store engasjementet og oppmøtet. Det er så viktig at innbyggere og nærinsgaliv medvirker til at arealplanen blir så god som vi ønsker at den skal bli! 

Folkemøte i Skoganvarre

Ordførers hjørne - ukeslutt 17.9.2021

Kommunestyremøte, innovasjonscamp, duodji-pris, renovasjonsordning og møte med nyansatte på GP har vært blant gjøremålene denne uka, i tillegg til valggjennomføringen.

Gratulerer med Duodjiprisen 2021 til Solveig Johannessen og Solveig Tangeraas

Ordførers hjørne - ukeslutt 10.9.2021

Vi går inn i siste innspurt før valget, og 36 % har avlagt forhåndsstemme til stortingsvalget i Porsanger. Det er nok ny rekord, og det blir spennende å se det endelige resultatet over helga. Forhåndsstemminga er avslutta, og valglokalene åpner for alvor søndag kl 16 og mandag kl 0900. 

Det rigges til valg i foaijeen på rådhuset

Ordførers hjørne - ukeslutt 3.9.2021

Besøk av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kommunesamarbeid og politikk har vært på dagsorden denne uka. 

Formannskap og administrasjon i Nordkapp, Lebesby, gamvik og Porsanger sammen med Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Statsforvalteren i Troms og Finnmark på omvisning på Foldalbruket i Kjøllefjord
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk