Liss Beth Gjertsen Nyby, Lakselv (f. 1969)

Liss Beth er utdannet adjunkt og lærer. Hun har kvensk bakgrunn, men har ikke kvensk som morsmål. Hun har gjennomført kvensk grunnkurs i Tromsø og vært frilansjournalist i Ruijan Kaiku. Hun har også gått på draktsømkurs for kvendrakten.

I 2016 vant hun en skrivekonkurranse om identitet arrangert av Ruijan Kaiku. Hun er kasserer i Lakselv kvenforening og har vært styremedlem i Norske kveners forbund og på Kvensk Institutt. Hun er også aktivt medlem av Porsanger historielag (kasserer og leder for årbokkomitéen).

Liss Beth har intervjuet personene i utstillingen og renskrevet tekstene.

 

Almar Paulsen, Lakselv (f. 1939)

Almar var lærer i grunnskolen i mange år. Han har hele livet vært en ivrig naturfotograf, hobbyornitolog og -botaniker. Han har vært med på å utgi flere bøker om Porsangers geologi, fugleliv og planter.

Han har laget flere fotoutstillinger, bl.a. på Stabbursnes Naturhus, Porsanger Museum og Kvensk Institutt i Børselv.

Han har kvensk og norsk bakgrunn. Han hadde begge språk i oppveksten og behersker kvensk/finsk. Almar har stått for fotograferingen av intervjuobjektene.

 

Anstein Mikkelsen, Lakselv (f. 1956)

Anstein er journalist, fotograf, filmprodusent og forfatter. Han har mediestudier fra distriktshøyskolen i Volda. Faren var kven fra Børselv, moren er fra Sunnmøre. Han har hatt kvensk språk og kultur i oppveksten, men snakker ikke språket selv.

Anstein driver filmproduksjonsselskapet «Siivet» og har produsert over 30 filmer med kvensk tema i løpet av 20 år. Mange av dem har vært vist på NRK. Han har også levert fotomaterialet til flere naturbøker.

Anstein og Kenneth Ulstein Johansen (under opplæring i kvensk filmproduksjon) har produsert filmmaterialet til utstillingen.