Forside»Planportal»Status samfunnsplan
Administrasjonens foreløpig utkast til plankart per høst 2020

Status - ny kommuneplanens arealdel for Porsanger

Porsanger kommune jobber for å ferdigstille et forslag til ny kommuneplanens arealdel som skal gjelde for hele Porsanger kommune. Kommuneplanen vil erstatte dagens kommuneplanens arealdel og kommunedelplan for Lakselv og omegn. Arbeidet har pågått i lang tid og har dessverre blitt utsatt gjentatte ganger. 

Administrasjonens foreløpige arbeidsutkast ble presentert for politisk ledelse i mai i år. Det legges her ut en link til foreløpig plankart. Dette er kun et foreløpig utkast til kart og inneholder ikke bestemmelser eller andre grunnlagsdokumenter. Kartet viser foreløpig anbefalte arealformål.

http://kommunekart.com/klient/porsanger/kart

Hvordan bruke kommunekart: 

- trykk på kartlag (med Porsanger kommunes logo) øverst til venstre

- kryss av valg kommuneplan forslag (under utkast kommuneplan) i utvalgsliste til høyre 

- zoom inn på ønsket området eller søk opp eiendom

- tegnforklaring finnes i menyen øverst til venstre

Forslag til snøskuterløyper som ble sendt på høring ligger også ute på kommunekart.

 

Bakgrunnskart: For å se på plankart er det en fordel å velge grått bakgrunnskart. Innstilling for bakgrunnskart vises nede til venstre. Her kan man også velge flyfoto. 

Gjennomsiktig kart: For å gjøre kartet mer eller mindre gjennomsiktig velger man "Aktive kartlag" i menyen øverst til høyre og setter ønsket gjennomsiktighet for "kommunekart forslag". 

 

Videre medvirkning:

Det vil utover høsten gjennomføres dialog med viktige sektormyndigheter. Når planforslaget er utarbeidet vil politisk ledelse ta stilling til om forslaget skal sendes på høring eller om det skal gjøres revisjoner. Det er behov for mer medvirknig, men kommunedirektøren har vurdert at det er mest formålstjenelig å utarbeide et konkret forslag som legges til grunn for videre medvirkning særlig rettet mot innbyggere i Porsanger. 

Når politisk ledelse har tatt stilling til forslaget vil planforslaget enten sendes i retur for nødvendige justeringer eller sendes på høring med de merknader/endringer som politisk ledelse legger til. 

Kommunen vil gjennomføre medvirkningsmøter (folkemøter) under høringsperioden. Disse vil kunngjøres i avis og på hjemmesiden. 

Etter høring vil kommuneadministrasjonen vurdere innspill og gjennomføre nødvendige endringer før planen sendes til kommunestyret for sluttbehandling.

 

Send skjult innspill


Din høringsuttalelse til planen vil bli registrert i kommunens sak- og arkivsystem. Meldingen publiseres ikke.