Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
3. mai:

Skuterløype 13 og 15B stenges

Unngå å kjøre i elvene: Løype 13 fra Sarpola til Kirkkoruto (på Lakselva) er stengt, samt løype 15B ...
A A A
Hybelbygget kant

Samarbeid og felles satsing på ungdom.

Finnmark fylkeskommune støtter elevhybelbygget i Lakselv.

Nærhet til skole med tilrettelagte boformer, kombinert med mulighet til gode sosiale rammer vil øke nærvær og bidra positivt til at flere gjennomfører opplæringa.

 

Regjeringen har i sine meldinger gitt klare politiske signaler om at Nordområdene og i særdeleshet Finnmark vil være et prioritert område med tanke på næringsutvikling. For å kunne imøtekomme styrende myndigheters visjoner er det viktig at skolestruktur og videregående opplæring tilpasses og utvikles på en slik måte at flest mulig gjennomfører nødvendig skolegang.

 

Nærhet til skole med tilrettelagte boformer, kombinert med mulighet til gode sosiale rammer vil øke nærvær og bidra positivt til at flere gjennomfører opplæringa.

 

Porsanger kommune startet i 2012 prosjektering av et moderne, sentrumsnært og tilpasset hybelbygg. Både vedtak, prosjektering og utbygging ble foretatt etter at FFK hadde gitt de nødvendige positive signaler.

Finnmark fylkeskommune tildeler nå 1,9 milloner i årlig støtte til elevhybelbygget i Lakselv, og viser med dette vilje til samarbeid med vertskommunene for videregående opplæring. Porsangermodellen hvor kommune og fylkeskommune samarbeider om å legge til rette for gode boforhold til borteboende elever, vil gi bedre rammer for elevenes læringsmuligheter.

Porsanger kommune takker Finnmark fylkekommune for bidraget og håper på et flott samarbeid i årene fremover.

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk