Gaupe sett gjennom teleskopMed på kurset var også lokale sauebønder, ledelsen i prosjektet Eallit Luonddus/Leve i Naturen, og medlemmer av det regionale skadefellingslaget.

Kurset startet fredag kveld, med innlegg fra Fylkesmannen i Finnmark v/ viltforvalter Geir Østereng. Østereng redegjorde for gaupas biologi, lover og regler for gaupejakt, og om instrukser angående bygging og bruk av bås til fangst av gaupe.

Instruktørene på kurset var John Helge Steinnes og Isak Nils Oskal, som begge er med i Eallit Luonddus/Leve i Naturen sitt regionale fellingslag. Steinnes og Oskal brukte fredagskvelden til å fortelle om prinsippene bak gaupejakt, praktiske ting som valg av våpentyper, pakking av sekk, etc.

Lørdag og søndag ble tilbrakt ute i felt. Sporingsaktivitet dagene i forkant av kurset gjorde at det ikke tok lang tid å lokalisere henholdsvis en hanngaupe lørdag og en hunngaupe med unge søndag. Begge dagene ble det gjennomført jaktforsøk, og på lørdag fikk alle 4 poster skuddsjanse på gaupa. Søndagens jaktforsøk førte ikke til noen skuddsjanser.

Grunnen til at jaktkurset ikke førte til noen felling av gaupe var oppfordringen fra Rovviltnemda i region 8 om ikke å felle gauper med GPS-sender eller familiegrupper av gaupe. Den enslige hannen kurset trente på på lørdag var merket med GPS-sender, og det var også hunnen i familiegruppa kurset trente på på søndag.

Til tross for at jakta ble gjennomført uten skudd i kammeret meldte kursdeltakerne om godt læringsutbytte og flotte naturopplevelser. Porsanger kommune takker for hjelp av dyktige kursholdere og forelesere, finansiering fra Fylkesmannen i Finnmark, og innsatsen til medlemmene av skadefellingslaget.