Flere kulturminner kan reddes

Siden Norsk Kulturminnefond ble stiftet i 2003, har det kun kommet 17 søknader om støtte til bevaring av verneverdige kulturminner fra kommunene Nordkapp, Måsøy, Porsanger og Lebesby.

Til sammenlikning har det i samme periode kommet nesten 250 søknader fra hele Finnmark fylke, og 7300 fra hele landet.

- Vi ønsker flere søkere fra disse kommunene og hele Finnmark, her er potensialet stort, sier Simen Bjørgen, direktør i Norsk Kulturminnefond.

Torsdag 28. mai kl. 19.00 inviterer Kulturminnefondet, i samarbeid med Finnmark fylkeskommune, private eiere av verneverdige kulturminner til et åpent informasjonsmøte på Corner i Honningsvåg.

- Med dette møtet håper vi å nå ut til flere potensielle søkere, og informere om søknadsprosessen. Samarbeid med eiere er det viktigste vi gjør for å nå det nasjonale målet om å minimere tapet av verneverdige kulturminner, sier Bjørgen.

Norsk Kulturminnefond er et statlig forvaltningsorgan med formål om å styrke arbeidet med å bevare verneverdige og fredete kulturminner, samt bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping.