Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A
Snuhavn FD

SeaWalk - kontrakten signert

Ordførers hjørne - Ukeslutt #33 2016

Kort fortalt har de siste ukene vært viet kjøp av SeaWalk, og torsdag kveld ble kontrakten signert i Oslo.

Det betyr at SeaWalk-løsningen leveres Porsanger og Hambukt 15. Mai neste år, hvis alt går etter planen. Kjøpesum og øvrige investeringer er innenfor rammen av det kommunestyret har vedtatt, 35 milioner kroner. Ansvarsforholdet mellom partene er avklart, og når det kommer til ytterligere kostnader, føler jeg meg rimelig trygg på at vi har god kontroll på økonomien og vil holde oss innenfor rammen. 

Nordkappregionen Havn IKS - et fruktbart samarbeid

Vi har hatt god hjelp av havnefogden og Nordkappregionen havn IKS, og jeg tror samarbeidet med gode naboer er ett av suksesskriteriene for at vi kommer til å lykkes. Onsdag reiste jeg sammen med ordfører i Nordkapp til Oslo, for å drøfte et mulig utviklingssamarbeid med Scandic. Det ble et positivt møte og vi skal nok snakke mer sammen om hvordan vi bygger kompetanse og gode aktivitetstilbud i regionen vår. 

Vi vil også fortsette arbeidet med å få ned Porsanger kommunes andel i prosjektet, og vil blant annet søke RUP-midler til de deler av prosjektet som kan omfattes av en slik søknad. Det er bare å håpe at det fortsatt er midler tilgjengelig.  Jeg opplever at vi har bred støtte i Finnmark på det vi nå gjør og jeg har forventninger til at dette er et regionalt prosjekt som Finnmark fylkeskommune og andre kommuner og næringsaktører vil være med å bygge en god utvikling rundt.

Vi er i god dialog med Innovasjon Norge og nabokommuner om felles utviklingsprosjekter, og jeg mener det vi nå gjør vil være en mulighet for at reiselivet i hele Finnmark skyter fart - både sommer og vinter. Jeg mener oppriktig det er viktig at vi ser til de som allerede har bygget kompetanse, for å bygge oss sterkere i Porsanger. Derfor blir samarbeidet med andre kommuner og miljøer utrolig viktig. 

Reisemålsutvikling

Med bakgrunn i vårt samarbeid med Nordkapp og Lebesby om Nordkappregionen Havn IKS, tenker jeg det kan være naturlig å jobbe for et utvidet samarbeid med Nordkapp reiseliv. Dette har jeg startet en dialog med styreleder i Nordkapp reiseliv, Arvid Bye, på. Jeg ser for meg at det kan være hensiktsmessig å etablere en avdeling i Lakselv, for å sikre en bærekraftig og god utvikling – om næringslivet og de politiske miljøene i Porsanger og Nordkapp vil. 

Karasjok er også en viktig samarbeidspart for oss, og jeg har invitert de til samtaler rundt et tettere samarbeid om reisemålsutvikling. Vi vil også invitere andre utviklingsmiljøer med på laget, den kompetansen som er bygd opp i Alta, Hammerfest og Kirkenes er viktig for oss å hekte oss på når vi skal bygge Porsanger og Midt Finnmark som destinasjon.

Landsstyremøte KS

Uka ble avsluttet med landsstyremøte i KS. Dette er et interessant og lærerikt arbeid, som også gir muligheter til å bli kjent med politikere på tvers av partier og fylker. 

Regionreform og statsbudsjett var blant sakene som ble diskutert. Les mer her. 

Neste uke

Neste uke tar jeg høstferie, og lader batteriene til budsjettinnspurten. 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk