Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A
RKSN forside 2

Ressurs og kompetansesenter for sikkerhet og beredskap i nordområdene

Statlig støtte til RKSN

Utenriksdepartementet har besluttet å innvilge et tilskudd på inntil NOK 1 000 000 til prosjektet RKSN.

Etablering av RKSN skal befeste redningstjenestene i nordområdene som en av verdens ledende på SAR (search and rescue), blant annet ved å sørge for infrastruktur og logistikk som gir kort responstid. RKSN skal knytte sentrale fagetater sammen og ved å sikre internasjonalt samarbeid og erfaringsdeling innenfor fagområdet.

Porsanger kommune ved prosjektleder Erling Bakkemo har nå fått innvilget totalt kr 1 000 000,- fra utenriksdepartementet.

I vedtaksbrevet sies det blant annet at etableringen av RKSN vil være en konkret oppfølging av regjeringens nordområdepolitikk med hensyn til styrking av beredskapen i Nord-Norge, jf. strategisk målsetning nummer 4 i Meld, st 7 (2011-2012) 

Formålet med tiltaket er grenseoverskridende samarbeid innen søk- og redningstjeneste som vil gi økt kompetanse og forbedret tilgang på riktige ressurser ved større ulykker til havs eller på land.

Utenriksdepartementets forventede resultat for prosjektet er et statlig kompetansesenter for sikkerhet og beredskap i nordområdene som består av et logistikksenter og et Barents Rescue Team (bestående av brannmenn fra hele fylket), en arktisk rednings og øvingspark og i tillegg etablering av en RKSN gren i Arkhangelsk.

Porsanger i utvikling KF har i 2011-2012 innvilget tilskudd til forstudie og forprosjekt RKSN med totalt 900 000 NOK. Les mer om prosjektet i denne artikkelen.

Kontakt prosjektleder Erling Bakkemo: ebakkemo@me.com

 kart passasjen.png

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk