Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
3. mai:

Skuterløype 13 og 15B stenges

Unngå å kjøre i elvene: Løype 13 fra Sarpola til Kirkkoruto (på Lakselva) er stengt, samt løype 15B ...
A A A

For lag for foreninger

Tilskuddsportalen årsskiftet 2013/2014

Har du et prosjekt innen teater, fritidsaktiviteter, eller utvikling av anadrom laksefisk? Sjekk ut nyheter fra Tilskuddsportalen.

Regjeringen styrker innsatsen mot barnefattigdom

Regjeringen foreslår å sette av 96 millioner kroner til den nye tilskuddsordningen i statsbudsjettet. Dette er midler som skal bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på sosiale aktiviteter og arenaer uavhengig av foreldrenes inntekt. Midlene skal blant annet gå til ferieaktiviteter og kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge berørt av fattigdomsproblemer. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) forvalter den nye tilskuddsordningen. Både offentlige og private instanser i alle landets kommuner kan søke om støtte.

Friluftsaktivitet

Miljøverndepartementet ønsker å fremme helse og trivsel ved å øke deltakelsen i miljøvennlige friluftsaktiviteter. Lag og foreninger kan søke om støtte til konkrete friluftsaktiviteter som for eksempel organiserte turer, leire, opplæring i friluftslivsaktiviteter og innkjøp av utstyr. Prioriterte målgrupper er barn og unge og personer med nedsatt funksjonsevne eller innvandrerbakgrunn, samt fysisk inaktive personer. Fylkesmannen i hver kommune skal forvalte disse midlene.

Prioriterte arter og utvalgte naturtyper

I 2011 ble det vedtatt et antall prioriterte arter og utvalgte naturtyper som skal beskyttes mot utryddelse. Grunneiere, privatpersoner, lag og foreninger, kommuner og andre kan ifølge Miljøverndepartementet få støtte til konkrete tiltak i felt rettet mot disse artene og naturtypene. Eksempler på tiltak er skjøtsel og vedlikehold, tilpasset landbruk og beiting, restaurering av planter, informasjonstiltak og kartlegging. Fylkesmannen i hver kommune skal forvalte disse midlene.

Utvikling og trygging av anadrom laksefisk

Lokale organisasjoner som fiskerlag, grunneierlag eller jegerforeninger kan søke Fylkesmannen om midler til utvikling og trygging av anadrome laksefisk og tiltak som kan gjøre fisking mer tilgjengelig for allmennheten. For nasjonale tiltak søkes det til Miljødirektoratet melder Miljøverndepartementet

Lokalhistoriske spel

Norsk Teaterråd har en støtteordning for etablering og videreutvikling av historiske spel, for eksempel sagaspel, lokalhistoriske spel, kirkespel og arbeiderspel. Historiske spel som tar opp samtidstea støttes også. Det kreves at spelet har en lokal forankring og er av allmenn interesse.

Annet
Søknadsfrist 15. februar: Sparebankstiftelsen DNB

Søknadsfrist 15. februar: Tilskudd til landsomfattende musikkorganisasjoner

 

Tilgang til Tilskuddsportalen

PIU anbefaler alle lag og foreninger å melde seg inn i Tilskuddsportalen. Her for du en nærmest komplett oversikt over tilskudd som kan søkes på. For å komme inn sender du en forespørsel til alf.emil.paulsen@porsanger.kommune.no . Les mer om portalen i denne artikkelen









 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk