Saken er behandlet som sak PS 14/31 i sektorstyre for næring, forvaltning og kommunalteknikk på møte 28.11.2014 med følgende uttalelse:

 

Porsanger kommune viser til høring på Finnmark fylkeskommunes utkast til Landbruksstrategier for Finnmark 2015-2020

Porsanger kommune ser det som positivt at det nå lages et politisk dokument som gir mye informasjon om denne viktige næringen i fylke og helhetlige strategier for fremtidig utvikling av jordbruk, skogbruk, reindrift og bygdenæringer i Finnmark.

Porsanger kommune ser det som viktig at strategien følges opp med gode årlige tiltaksplaner som realiseres og evalueres.

 

Porsanger kommune vil komme med følgende tilbakemelding til selve høringsdokumentet:

- strategidokumentet kunne vært mer tydelig på målgruppen

- resultatmålene kunne vært mer spisset

- dokumentet er omfattende og kunne med fordel vært gjort mer leservennlig bla gjennom dokumentets form/layout

- det anbefales at «utfordringer» fjernes fra oversiktsboksene under hver visjon eller eventuelt «muligheter» legges til for å få et positivt fokus

- anbefales at visjoner samles under ett i dokumentet(eventuelt også strategier og resultatmål)

- for et mer oversiktlig dokument anbefales det at informasjon om de ulike næringene samles i en del av strategidokumentet og visjoner, strategier og resultatmål i en annen del

 

 

Porsanger kommune viser til 4 avsnitt under punkt 2.1 Her fremkommer det at landbruket også bidrar til bla bevaring av biologisk mangfold og kulturlandskapet. Disse momentene ser ikke ut til å være videre behandlet i dokumentet eller tatt med under strategier og resultatmål. Ut fra de verdier som landbruket i Finnmark besitter innenfor kultur, kulturlandskap og biologisk mangfold mener Porsanger kommune at det er naturlig at disse momenter påføres eksempelvis under siste punkt på strategier under visjon for Landbruket i Finnmark: Jordbruk, reindrift, skogbruk og bygdenæringer(punkt 3 i dokumentets innholdsoversikt).

 

Porsanger kommune ber om å få tilsendt endelig strategi og årlige tiltaksplaner.