Tirsdag 22. november, kl 13:00 "Digital Arv"

Hva skjer med de digitale fotsporene når vi dør? Hva skjer med bildene du har lagret i skyen når du dør? Kan familien din beholde minnene? Hva med kontoen din på Facebook og andre sosiale medier, skal den avsluttes? Og hvem har passord og kan gjøre det? Abonnementene på nettaviser og strømmetjenester, hvem skal avslutte dem?

De færreste av oss liker å tenke på at vi på et eller annet tidspunkt i livet ikke kan ta vare på våre personlige interesser, for eksempel på grunn av alvorlig sykdom. Og de færreste liker å tenke på døden, selv om den er omtrent det eneste som er helt sikkert inntreffer oss en gang. Det betyr at de færreste av oss har tenkt over det som kalles «Digital Arv». Med en «Digital Arv» vil du kunne gi, den du selv velger ut, tydelige instruksjoner om hvordan de skal forvalte alt du har foretatt deg i den digitale verden på den måte du selv ønsker det skal forvaltes. «Digital Arv» vil skape en trygghet for deg og dine etterlate om at all dine data forvaltes riktig.

 

Onsdag 23. november, kl 11:00 "Trygg på nett"

Tittelen på foredraget sier seg kanskje selv. "Trygg på nett" handler om det å være trygg når du bruker internett. Mange av oss er usikre på hvordan ting egentlig fungere; hva bør jeg gjøre og ikke gjøre? Hva skal jeg gjøre med e-poster jeg er usikker på? Hvordan fungerer egentlig personvern på nettet? Hvordan kan jeg være sikker på at det jeg leser er sant, og hvordan kan jeg avsløre noe som ikke er det? 

Datacafé på biblioteket - stikk innom og få hjelp!

Før foredraget på tirsdag vil konsulent fra Seniornett, Joop Cuppen, sitte på biblioteket og gi digital veiledning til de som trenger det. 

Trenger du hjelp til noe på dataen eller på telefonen? Kom innom, få deg en kaffe og snakk med Joop, på tirsdag 22. november mellom kl 10-13

Alle er velkomne!

Om du ønsker lunsj trenger vi en påmelding, om du ikke skal ha lunsj er det bare å stille opp på sparket!

Melding om påmelding med lunsj sendes til formannskapssekretær Kristine.Fauske@porsanger.kommune.no innen lørdag 19. november. Husk å gi beskjed om hvilke av dagene du kommer.