Porsanger kulturskole skal være et kulturelt kreativitets- og kompetansesenter, og bidra til et rikt og variert kulturliv i kommunen. Kulturskolen har undervisning i visuell kunst, gitar, piano, bass/kontrabass, trommer, musikkterapi, kor og samspill samt instruksjon- og dirigenttjeneste.  Vi holder til i lokaler ved Lakselv ungdomsskole.

Kulturskolen er et frivillig opplæringstilbud innen ulike estetiske fag til alle mål- og aldersgrupper i kommunen, med særlig vekt på barn og unge.

Ansatte

 

Jens Lühr

Hei, jeg heter Jens og er født i Uelzen i Nord-Tyskland. Jeg er utdannet pianolærer og konsertpianist. Jeg har undervist piano i ti år på musikkskolen i Finsterwalde og undervist i 14 år i Norge i kulturskolene og skolene på Hamarøy og i Porsanger. Mitt andre instrument er tverrfløyte. Siden 2022 har jeg vært rektor i kulturskolen.

Carlos Alfredo Jeldes-Ramirez

Mitt navn er Carlos Alfredo Jeldes-Ramirez. Født i Chile og har bodd i Norge siden 1987.
Har musikkutdannelse både fra Chile og Norge og har jobbet som musikklærer i Bærum Kommunale musikk og kulturskole og i Sauherad Kulturskole i Telemark. Nå jobber jeg som musikklærer på bass, kontrabass, gitar, trommesett og latin perkusjon i Porsanger kulturskole, siden januar 2019.

Berit Thomassen 

Hei. Jeg er Berit fra bygda Indre Billefjord i Porsanger. Jeg er 55 år og har arbeidet i kulturskolen siden 2015. Underviser i Visuelle kunstfag - tegning/maling, duodji, forming, søm, natur og brukskunst. Gjenbruk. 

Gro Raattama

Jeg har jobbet i Porsanger kulturskole siden 2017, og jobber i 60 % stilling. Jeg underviser i folkemusikk på fele/fiolin, folkedans og kvensk sang. De fleste fiolinelevene deltar også i Lakselv juniorspellemannslags aktiviteter, deriblant helgekurs. Vi spiller også med Lakselv spellemannslag ved enkelte anledninger, der jeg spiller kontrabass. Ellers spiller jeg litt piano. Jeg stortrives i kulturskolen og liker å undervise! Hilsen Gro. 

 

Kulturskolerektor er Jens Lühr.

Informasjon om kulturskolens tilbud

Informasjon om kulturskolens tilbud i Porsanger kommune kan du lese i skolens informasjonsbrosjyre.

Påmelding

Påmelding til kulturskolen skjer ved at det fylles ut ett påmeldingsskjema.  Påmeldingsskjemaet finner du her: 

Musikk-/kulturskole - Opptak og utmelding (KF-172)