ASCO
Hyggelig besøk av Tom Eirik Lysmen Jakobsen fra ASCO i Hammerfest

Besøk av ASCO

Tom Eirik Lysmen Jakobsen, som er daglig leder i ASCO, avdeling Hammerfest, kom på hyggelig besøk mandag. De tilrettelegger for olje- og gassindustrien i Hammerfest, og vi har lenge hatt en stående avtale om at han skulle stikke innom oss for å gjøre seg kjent med mulighetene i Porsanger. De er spesielt interessert i sjønære næringsområder, og selv om det nok ligger frem i tid, styrker dette besøket troen på at vi i fremtida har mulighet til grønn industriutvikling også i Porsanger. 

KS fylkesstyremøte

Det har vært labert med resievirksomhet i koronatid, men det har så smått startet opp igjen. Onsdag var det duket for fylkesstyremøte i KS-regi, og vi kjenner nok alle på at det godt å kunne møtes fysisk igjen. Saker på dagsorden denne gangen var blant annet rekruttering av fagfolk, befolkningsutvikling og hva som trengs for å snu en negativ trend. Jeg tror det må sterke virkemidler til, men det kommer nok sikkert til å sitte langt inne når utfordringene har spredt seg også til byene og sentrale områder. Dette er ei problemstilling som trenger gode tiltak raskt, for effektene vil det ta lang tid å se resultatet av.  Vi skal etter hvert i gang med arbeidet med samfunnsplanen, og jeg tenker vi må få til en innbyggermedvirkning for å få lagt en god plan for fremtida i Porsanger.

241577735_3072337583051209_2918699545178179503_n
Samisk språk- og kultursenter, Kvensk Institutt og Porsanger kvenske språksenter var tilstede

Markering av kulturminnedagen

Kulturminnedagene ble markert torsdag, med arrangement ved Porsanger museum sine lokaler, der Spellemannslaget stilte opp med underholdning sammen med Porsanger kulturskole. Ruijan Kväänit Lemmijokilaiset - Norske kvener Lakselv, Kvensk Institutt, Porsanger kvenske Språksenter, Mearrasidda, Samisk språk og kultursenter og selvsagt også Porsanger museum, stilte opp med gode smaker og en hyggelig prat. 

Neste uke

Mandag er den store VALGdagen, og jeg oppfordrer alle til å benytte stemmeretten. Onsdag er det generalforsmling i FIMIL, i tillegg skal jeg være i juryen på Innovasjonscamp - Fremtidens verdiskapere i nord på Lakselv ungdomsskole. Torsdag er det kommunestyremøte i Børselv. Lenke til sakene finner du her.

Da gjenstår å ønske alle ei riktig god helg!