Porsanger kommune oppfordrer innbyggerne om å begrense sin reisevirksomhet generelt, og spesielt til områder med utbrudd av den engelske virusmutasjonen. Det gjelder kommunene som til enhver tid er definert i regjeringens skjerpede tiltak i tiden som kommer. Per nå er dette: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Anbefaler tilreisende om å teste seg

Porsanger kommune anbefaler de som har besøkt områder med utbrudd i løpet av de siste 7 dagene om å teste seg. Ta kontakt på koronatelefon 78 46 00 40 for å avtale time til testing i ukedager fra klokken 09.00 til 14.00.

Samtidig ønsker vi å teste tilreisende fra de ti kommunene i tiden fremover. Første test bør tas så snart som mulig etter ankomst. Ta kontakt på koronatelefonen.

Begrens sosial kontakt og antall nærkontakter

De som har vært, og som kommer reisende fra områdene, anbefales å begrense sin sosiale aktivitet og antallet nærkontakter til det minimale de første ti dagene etter ankomst.

Forsvaret - Garnisonen i Poranger

Forsvaret har egne strenge rutiner hvor de som har tilhørighet til Garnisonen, testes og settes i karantene.  

 

Porsanger kommune ber folk følge Statsforvalterens anbefaling om å unngå reiser til de ti kommunene som er berørt av utbruddet med mutert virus. Mer informasjon om denne anbefalingen -  Statsforvalteren (Tidligere fylkesmannen)