Legestasjonen tilbyr:

  • Standard koronatest, den såkalte PCR-testen, som er gratis. Prøvesvar får man ved å logge inn på Helsenorge.no hvor man kan laste ned eller skrive ut prøvesvaret. Prøvesvaret kan da fremvises som dokumentasjon på at man har testet negativt på covid-19, men du må selv undersøke om utskrift av prøvesvar fra Helsenorge.no anses som gyldig hos den eller de som krever dokumentasjon.  
     
  • Ønsker du en særskilt stemplet attest på at du har testet negativt mot covid-19 koster dette kr. 1000,-, og du må allerede i bestillingen oppgi at du skal ha dette utstedt.
     
  • Hurtigtest for reisende til Svalbard (inkludert Barentsburg). Hurtigtest betyr at du får svar på prøven etter kort tid. Attest på negativt prøvesvar koster kr. 1000,-. De med bostedsbevis kan søke refusjon på utgifter fra sysselmannen i etterkant: Fastboende på Svalbard kan teste seg gratis på Gardermoen og i Tromsø - Helsedirektoratet
     
  • Hurtigtest for reisende til utlandet. Prisen er i sum 1000 kroner for test og attest. NB! Det er den reisendes egen plikt å undersøke om attest på negativt prøvesvar fra hurtigtest godtas som gyldig dokumentasjon i landet man reiser til.

Informasjon

Vi gjør oppmerksom på at det praktiseres en køordning hvor bilene kommer inn fra nord (innkjørsel sykeavdelingen) og kjører ut mot sør. Vi ber publikum vente i bilene til det er deres tur.

Gående bes holde avstand til testteltet inntil det er deres tur. Gående og kjørende tilhører samme kø. Vi ber om forståelse for at det kan være vanskelig å vite hvem som er nestemann i køen. Det vil derfor være en egen køvakt tilstede for å veilede de oppmøtte de dagene det gjennomføres mange tester.

NB! Alle som skal teste seg må ha på munnbind og ha med legitimasjon.

Åpningstider og pris for testing i helg

Ukedager: 13.00-14.00.

Helgedager: stengt
For hurtigtest og attest i helg må det avtales med legestasjonen på forhånd. Pris for test/attest i helg er kr. 1000,-.

Prøvesvar

Prøvesvaret får man ved å logge inn på Helsenorge.no, hvor man kan laste ned eller skrive ut prøvesvaret. Prøvesvaret kan da fremvises som dokumentasjon på at man har testet negativt på covid-19, men du må selv undersøke om utskrift av prøvesvar fra Helsenorge.no anses som gyldig hos den eller de som krever dokumentasjon.