Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A
Overrekkelse av gaver til biblioteket

Porsanger norsk-finsk forening hadde

Arrangement på biblioteket torsdag 10. desember

Bokpresentasjon, gaveoverrekkelser og kaffekos stod på programmet på torsdagens arrangement på biblioteket

Torsdag 10. desember var Porsanger norsk-finsk forening vertskap for arrangement på Porsanger bibliotek. På programmet stod bokpresentasjon av boka Den finske arven, utgitt av Norsk-finsk forbund. Den finske arven er en antologi, hovedsakelig skrevet av norskfinner som har forskjellig bakgrunn og utgangspunkt for sine beretninger. Ingen er faghistorikere, men er oppvokst med historien fortalt av foreldre og besteforeldre. Noen av forfatterne er finlendere med et nært forhold til Norge, den finske historien i Ruija og folket som bor her. 16 forfattere står bak bokas 25 artikler.

«Den finske arven» er på 264 sider. Det er vadsøfirmaet, To Typer AS, som har stått for den grafiske produksjonen. Boka inneholder et bredt utvalg av bilder i sorthvitt og farger, samt tegninger og trykk av Arvid Sveen. Man har bestrebet seg på å bruke flest mulig bilder som ikke har vært publisert tidligere. Tellervo Laine har oversatt flere av artiklene fra finsk til norsk.  Redaktør for boka er Thor Robertsen.

I tillegg til bokpresentasjonen, overrakte Porsanger norsk-finsk forening ved Maija Hoikka gaver til biblioteket. Biblioteket fikk bøker, lydbøker og kunst som foreninga hadde fått i forbindelse sitt 30-års jubileum tidligere i høst og Kirkeforeninga fikk overrekt et fotografi.

Porsanger norsk-finsk forening serverte vafler, sjokolade og kaffe til de rundt 25 frammøtte.

Thor RobertsenNils Petter Pettersen

Plakat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra forelesningen

Overrekkelse av gave til kirkeforeninga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk