Porsanger kommune har  Porsanger bygdebok, bind I og II, til salgs. Bøkene selges nå på Porsanger bibliotek for kun kr. 150.- pr. stk.

Tre folk, tre språk, tre kulturer. Porsanger - en smeltedigel midt mellom vidde og kyst. Et interessant, og på mange måter unikt område. Alikevel i stor grad et glemt område når historiebøkene skulle skrives."

I bygdebøkene er Porsangers spennende historie samlet mellom to permer. Gjennom grundige og detaljrike beskrivelser tar forfatter Einar Richter Hanssen oss med på ei reise helt fra eldre steinalder.

Krig og fred, uår og vekst, fornorskning og religiøs vekkelse. Dette er noen stikkord på ferden fra steinalderens menensker til de moderne kommunikasjonsmidlers inntog. Samtidig som vi får innblikk i hverdagslivets strabaser, trekkes de store linjene. 


Dette er bøker du ikke så raskt gjør deg ferdig med - bøker spekket med verdifull viten om en historie som er i ferd med å gå tapt. Porsanger bygdebok er like velegnet som oppslagsverk som til fengslende lesning.