Hele 13 saker var opp til behandling. Følgende vedtak ble fattet:

  • Budsjettregulering nr 1 -2007
    Vedtak: Budsjettreguleringsforslaget fra administrasjonen ble utsatt som følge av et behov for en total gjennomgang av budsjettet for 2007.
  • Prioritering av investeringsbudsjettet 2007
    Vedtak: Investeringsbudsjettet reduseres med om lag 2 mill kr.
  • Opphevelse av avsetting til primærnæringsfondet for 2007.
    Vedtak: Beslutningen om avsetting av kr 400 000 til primærnæringsfond ble opprettholdt. Midlene skal sikre omstilling, utvikling og stimulere til nyetableringer innen primærnæringene.
  • Videreføring av avtale med Finnut Consult A/S
    Vedtak: Vedtaket om oppsigelse av avtalen med Finnut Consult A/S, fattet den 20 desember 2006, oppheves. Administrasjonen bes om en bedre oppfølging av bestemmelsene i avtalen slik at interessene for lokalt næringsliv blir best mulig ivaretatt.
  • Forhåndsbestilling av ny "Porsangerbok"
    Vedtak: Porsanger kommune kjøper 500 bøker à kr 300,- pr stk, til en total pris på kr 150 000,- utgiftene dekkes over driftsbudsjettet for 2007 gjennom reduserte avdrag og renter på grunn av redusert investering.
  • Revitalisering av Kvænsk språk i kommuneadministrasjonen
    Vedtak: Kommunestyret vedtok å godkjenne arbeidet med prosjekt "revitalisering av Kvænsk språk i kommuneadministrasjonen".
  • Videreføring av IA-avtale (inkluderende arbeidsliv)
    Vedtak: Kommunestyret vedtok en videreføring av IA avtalen til 31.12.2009.
  • Nye vedtekter for Loustejok kraftlag AL
    Vedtak: Kommunestyret vedtok å gi sin tilslutning til endringene i foreslåtte vedtektsendringer for Loustejok kraftlag AL.
  • Årsavgift for skjenking av alkoholholdig drikk 2007
    Vedtak: Administrasjonens framlagte forslag ble vedtatt
  • Årsavgift for salg av alkoholholdig drikk 2007
    Vedtak: Administrasjonens framlagte forslag ble vedtatt
  • Omorganisering av sosial, flyktning og barnevernstjeneste som følge av etablering av lokale NAV kontor.
    Vedtak: Framlagt organisasjonsendring av helse- og omsorgsektor ble vedtatt. Dette betyr at sosial tjenesten, med unntak av barnevernstjenesten blir inkludert i det nye NAV kontoret.

Rådmannen orienterte om Fylkesmannens (FM) innvendinger til Porsanger kommunes budsjett for 2007. I ht FM er det en overbudsjettering på et beløp stort kr 3,5 mill for inneværende år. Årsaken til dette er i den beregningsmodellen FM har nyttet og et synkende folketall i Porsanger. Dette faktum gjør at administrasjonen har fått i oppgave å se på kutt i driftskostnadene, som igjen kan innebære redusert tjeneste og service tilbud for innbyggerne i kommunen. Et korrigert budsjett legges for politisk behandling og vedtak innen 20 juni.

I tillegg ble det framlagt en redegjørelse om en beredskapstelefon for barnevernet. Konklusjonen var at dette kan bedre tjenesten men vil kreve ekstra ressurser.

Ordfører