A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
TV-aksjonen 2009 logo

Giitu dán jagáš ruhtačoaggiide TV-ákšuvnnas CARE

Porsáŋggu gielda hálida giitit dán jagáš ruhtačoaggiid Porsáŋggus ja earáid geat veahkehedje TV-ákšuvnnas sotnabeaivvi golggotmánu 18. beaivvi.

TV aksjon  2009 CARE cropped

 

 


 

 

Det kom inn kr 66 936,50 i kommunen på bøssebæringen, og er tilsammen kommet inn kr 136 356,43 (34,09 pr innbygger) så langt fra Porsanger. 

En del områder i kommune ble ikke dekket av bøssebærere, og for disse er det enda ikke for sent å gi penger til årets TV-aksjon. Les om hvordan du gir penger her:Slik gir du penger.

TV-aksjonen CARE 2009 går til kvinner og jenter, fordi de rammes hardere av fattigdom, nød og diskriminering, men hjelp til kvinner er å hjelpe flere. Metoden CARE bruker er spare- og lånegrupper. Dette er små, lokale sparebanker, eid og drevet av kvinnene selv.

Vår hjelp er rettet mot kvinner fordi det er den mest effektive måten å drive bistand på. Vi ser at kvinner bruker pengene på mat, helsetjenester og utdanning for hele familien. Kvinnerettet bistand er en investering i en bedre fremtid for kvinnen selv og menneskene rundt henne. Les mer om dette her.

Pengene går til land i Afrika, Asi og på Balkan. Les mer om det her.

Tips en venn Skriv ut