PorsangertrollPorsangerforfatterne Edith Flåten og Karin B. Persen har begge lansert nye bøker i høst .

Edith Flåten har med bakgrunn i et kjent Porsangersagn gitt ut boken Porsangertroll. Dette er både en illustrert eventyrbok og en fotobok. I 2009 ga hun ut boken Johan Kaavenfortellinger. Nordnorsk forlag, som også denne gang er utgiver, beskriver boken som følger:

Porsangertroll er to bøker i én: En vakkert illustrert eventyrbok, der vi møter både det mystiske småkarsfolket og Porsangertrollene, og ei fotobok med 20 bilder.

Vi møter den vesle ertekroken Nene, og familien hennes, og får lese om hendelsene som fører til Porsangertrollenes sørgelige endelikt som steinfigurer i landskapet.

Porsangertroll er også en bildebok, der vi foretar en Trollvandring, en reise i bilder gjennom det trolske landskapet i Porsangerfjorden.

 

TrollvandringFra framsiden av boka kan leseren lese eventyret om Nene og Porsangertrollene, og fra baksiden kan leseren bla seg gjennom en samling av trolske foto av Porsangertrollene, kommentert av forfatter Edith Flåten.

Karin B. Persen har tidligere gitt ut voksenboka Skyggeboksing og barneboka Eventyrlandet. Hun er nå ute med boken Leahs historie, som for øvrig er illustrert av Edith Flåten. Også denne boken gis ut på Nordnorsk forlag og beskrives av forlaget på følgende vis:

 

Leahs historieLeah sitter utålmodig og venter i Eventyrlandet. Hun vil så veldig gjerne reise til sine foreldre. Til slutt tar lengselen overhånd, og selv om det er for tidlig, legger hun ut på ferden. Men reisen ender ikke slik Leah hadde planlagt.

I Norge sitter Anja og Jonas og håper på å bli foreldre. Leahs historie er ei følsom bok som filosoferer rundt hva som skjer når svangerskap ikke går som ønsket. Leahs historie er en selvstendig historie, men er basert på fabelen om Eventyrlandet, stedet hvor alle barn befinner seg før de blir født.

Leahs historie er Karin B. Persens andre bok om Eventyrlandet, men den kan også leses som en selvstendig historie. Boken er i utgangspunktet en bok for voksne, men som også kan leses av barn.