I anledning Stemmerettsjubiléet 1913-2013 sendes tre forfattere med tre foredrag ut på turné til sju bibliotek og sju videregående skoler i Finnmark i uke 11, 11.-15. mars. De tre er Magnhild Folkvord, Siri Broch Johansen og Sara Azmeh Rasmussen. Formålet er å gi unge og eldre innsikt i de historiske forutsetningene for innføring av allmenn stemmerett, invitere til tenking rundt kvinners deltakelse i det demokratiske systemet og ikke minst inspirere til å ta stemmeretten i bruk.

Som supplement til turnéen produserer Vadsø museum-Ruija kvenmuseum utstillinga «Sterke kvinner i yrkesliv og offentlighet» i samarbeid med Finnmark fylkesbibliotek. Utstillinga vises på biblioteket i Vadsø i mars-april. Deler av den realiseres seinere som nettutstilling.
 
Turnéen arrangeres av Finnmark fylkesbibliotek og Fagforum for bibliotek i videregående skoler i Finnmark i samarbeid med lokale bibliotek og skoler.
 
Siri Broch Johansen er forfatter og multikunstner fra Tana. Hun skriver for barn og voksne i mange sjangre. I 2012 fikk hun Nordisk Sameråds litteraturpris 2011 for ungdomsromanen Sárá beaivegirji, i norsk utgave Saras dagbok.
 
Reiserute: Sametingets bibliotek 11.3., Lakselv videregående skole 12.3., Porsanger bibliotek 12.3., Samisk videregående skole, Karasjok 13.3., Tana videregående skole 14.3., Tana bibliotek 14.3.
 
Du kan høre Siri Broch Johansen forelese på Porsanger bibliotek tirsdag 12. mars kl. 18.00
 
Velkommen!