Søndag den 22. oktober var bøssebærere i aksjon også i Porsanger under den nasjonale TV-aksjonen for Leger uten Grenser. Kommunekomitéen i Porsanger er fornøyd med resultatet som på landsoversikten pr.23.10.06 totalt viser at det er innsamlet omkring kr. 147.000.- i vår kommune. Beløpet inkluderer kommunens andel av nasjonale bidrag. Av innsamlet beløp er kr. 90.000.- samlet inn med bøsser på selve aksjonsdagen.

Aina BorchLeder av årets kommunekomité i Porsanger, Aina Borch, sier det i år stort sett har vært greitt å rekruttere bøssebærere og ønsker å rette en stor takk til hver eneste en av de 45 bøssebærerne som bisto aksjonen i Porsanger.

Hun sier det er i distriktene det har vært vanskeligst å skaffe bøssebærere. Dette har nok ført til at enkelte områder desverre ikke har hatt besøk av bøssebærere i år, samt at mange ikke var hjemme under aksjonen. Dersom disse ønsker å gi penger til aksjonen kan de ringe aksjonsnummeret 820 44 110, eller gi ønsket beløp over giro til kontonummer 8200.06.81500. Bedrifter som ønsker å bidra kan overføre sitt bidrag til konto 8200.06.92200.  

Aina Borch sier hun er glad hun fikk anledning til å delta under årets aksjon, fordi det  å sette søkelys på glemte kriser er viktig. Dette fordi kriser og katastrofer som ikke lenger er i medias søkelys, i mange tilfeller også faller ut av vår egen beissthet. Med denne aksjonen bidrar Norges befolkning til at millioner av mennesker i disse krise- og katastrofeområdene rundt i verden kan få den medisinske og humanitære bistand de har behov for.  Hun sier videre at man ved å engasjere seg i slikt arbeid, får et nytt perspektiv på egen livsstil og de goder en tar for gitt. Det er umulig å ikke bli rørt av den informasjon vi har fått via informasjonsmateriell og programmer på fjernsyn.

Ansatte i Sparebank 1 LakselvSparebank 1 Nord Norge var innsamlingsbank i Porsanger. De ansatte stilte velvillig opp for å bistå med opptelling av bøssene. Her ser vi fra venstre Heidi Langø Aspenes, Unni Johansen og Finn Mauno.

 

 

 

 

 

Bøssebærere drikker kaffe og spiser vaflerSparebank 1 Nord Norge serverte også kaffe, saft og vafler til bøssebærerne etter hvert som de kom inn. Dette satte bøssebærerne stor pris på.