A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
FotoJet (11)

Godt Nytt År!

2019 er skrevet inn i historien og vi har startet på 2020 og et nytt tiår. Takknemlighet, utilstrekkelighet og håp er det viktigste jeg kjenner på. For alle jeg har møtt, og alt jeg har vært så heldig å få være med på. Og alt det vakre og spennende som ligger foran oss.  

Å være ordfører betyr å stå i det gode og det vanskelige, sammen med de som hver dag står opp for å gå på jobb i kommunen, i bedriftene våre, i det frivillige organisasjonslivet og alle de som på ulike måter ønsker å bidra til å gjøre Porsanger, Finnmark og Norge litt bedre.

Det betyr også å akseptere at det er umulig å gjøre alt for alle, alltid. Det er likevel viktig å vedlikeholde håpet og trua på at vi kommer til å klare å ta vare på de som trenger det aller mest også i fremtida. Nå er det viktigere enn noen gang at vi jobber sammen for å bevare og videreutvikle det fantastiske samfunnet vi er så heldige å få være en del av.

Vi legger bak oss et tiår som har forandret Norge og verden. Og i det tiåret vi går inn i, ligger det nye endringer. Forhåpentligvis finner vi løsninger på de vanskeligste sakene - klimakrisen og økende forskjeller.

Sosiale medier har åpnet opp for en helt annen kommunikasjonsform enn før, og jeg håper ordskiftet blir snillere fremover. Vi skal ikke slutte å stille de kritiske spørsmålene, det er viktig at vi stiller enda flere. Men vi må i større grad være kritiske til den informasjonen vi velger å gjøre til vår sannhet.   

Januar 2019 stadfestet en viktig milepæl i Porsanger. Etter 20 år med nedbygging av Forsvaret startet den vedtatte oppbyggingen av Garnisonen i Porsanger, med etableringen av Finnmark Landforsvar i tillegg til at den første eskadronen i Porsangerbataljonen rykket inn på GP. På ett år har antallet mennesker på GP mer enn firedoblet seg, og det varsles å bli enda flere i tida som kommer. I et globalt perspektiv er det til bekymring, men i et lokalsamfunnsperspektiv gir det muligheter.

Derfor velger jeg å være optimist, selv om kommuneøkonomi kommer til å prege samfunnsdebatten i Porsanger fremover! Vi skal få det til, fordi vi gjennom mange år har vist at Porsangersamfunnet har evne og vilje til å omstille seg. Det betinger at vi klarer å spille på lag, og ikke kjemper en borgerkrig mot hverandre. Vi har altfor mye felles å kjempe for, sammen .

Skal vi lykkes med å bli en attraktiv kommune å bo i får våre egne ungdommer og andre, må vi stå sammen og møte fremtiden som han Alf Prøysen så fint sa det. «For vi skal få en dag i mårå, som rein og ubrukt står. med blanke ark og fargestifter til.»  

Jeg skal avslutte med det viktigste; menneskene, ståpåviljen og dugnadsånden. På ulike områder stiller mennesker i hele Porsanger opp for hverandre og samfunnet. Hver dag. For barn og unge. For rusavhengige. For eldre. For arbeidslivet. For opplevelsene. For trivselen. For samfunnet. Hvorfor? Fordi vi bryr oss og vil gjøre en forskjell. Fortsett med det i 2020!

Godt Nytt År

Buorre Ođđa Jagi

Hyvvää Uutta Vuotta

Happy New Year