Jeg fikk dessverre ikke anledning til å besøke dem i Olderfjord i år på tross av flere gode forsøk. Jeg har derimot fått en liten rapport om uka, med bilder, og tenker det er hyggelig å kunne bidra på denen måten, med en egn sak på Porsanger kommunes hjemmeside. 

Jeg refererer teksten som jeg har fått tilsendt i sin helhet - vel blåst og velkommen tilbake til Porsanger igjen i 2019! 

I løpet av Helsesportsuka 2018 har vi på det meste vært 144 mennesker, med Lionsmedlemmer, medhjelpere, deltakere og ledsagere. Vi hadde også elever fra Lakselv VGS, da helsefag og ambulansefag 2 års elever. Mange av Lionsmedlemmene og andre medhjelpere bruker mye av sin fritid og tar også ut ferie for å kunne være med å arrangere helsesportsuka. 

Fredag 9/3 var første dag og åpning. Da kom alle deltakere og ledsager fortløpende i løpet av dagen og vi hadde åpningsmiddag og åpningseremoni på kvelden.  Etter den offisielle åpningen med taler fra ukesjef, distriktsguvernør (leder for distriktet i Lions, kanskje noe uinteressant) representant fra Repvåg Kraftlag (stor sponsor) var det dans til levende musikk, Runar og Daniel Rasmussen spilte. 

Lørdag 10/3 var det ut på tur for alle grupper. Gruppene er delt opp i gruppe 1, 2, 3 og 4, alt etter som hvilken funksjonsevne de har. Gruppe 1 er ren skigruppe og de går langt på ski. Gruppe 2 er ski/gå gruppe, gruppe 3 er gågruppe og gruppe 4 er scootergruppe, her er det mest "tunge" deltakere. Ute i gruppene har de forskjellige aktiviteter som kubbespill, aking, rebusløp, skiturer, sang, dans og leker samt isfiske. I tillegg griller vi og spiser mye god mat. På kvelden var det igjen levende musikk med Ole og Aslak fra Lakselv. Vi hadde også bartefest! Alle fikk utdelt fine barter de klistret på seg. Vi koste oss med dans og sang i mange timer. 

Søndag 11/3 var det ut på tur først på dagen. Senere samlet vi alle gruppene til felles lunsj på fotballbanen og vi fikk besøk av Gro Andersen fra Lakselv og hennes hest Fjordjoker. De kjørte hest og slede med oss i mange timer til alles store glede. Ingenting er som å sitte i hestesleden og synge fola fola bakken sammen med blide og fornøyde deltakere. På kvelden var det åresalg, en fast tradisjon på helsesportsuka. Mange flotte premier ble vunnet. 

Mandag 12/3 var det ut på tur som vanlig. På kvelden var det diskotek med Hawaii tema. DJ'en spilte mye flott musikk og det ble igjen danset i timesvis. 

Tirsdag 13/3 var det ut på tur. På kvelden hadde vi Cowboyfest og alle hadde kledd seg ut som flotte cowboy damer og menn. Vi hadde bandet Utakt fra Børselv her og de spilte opp til dans. Igjen masse dans og kos. 

Onsdag 14/3 var det fellesdag. Da drar alle gruppene samlet på tur med scooter og slede. I år gikk ferden til Nedre Fransvann. Der hadde vi nydelig vær! Vi grillet og koste oss i mange mange timer. Vi hadde isfiskekonkurranse, akte og spilte kubb samt snørekjørte masse i masse masse løssnø. Det var veldig veldig moro for alle og en hver. 

I dag Tordag 15/3 er det avslutning. Gruppene har vært på tur i noen timer. Nå begynner vi å rydde opp litt og i kveld er det avslutningsseremoni. Da spiser vi en festmiddag sammen før alle gruppene legger fram noe underholdning. Det kan være en egentdiktet sang om gruppen, dikt, skuespill eller lignende. 

I morgen er det hjemreise. Da er det tendenser til tårer ved avskjeden og vi gleder oss allerede til neste år. 

Denne uka har i likhet med de tidligere ukene vært ingenting annet en helt fantastisk! Det gjør så mye med en å se så mange blide og fornøyde mennesker samles slik og være sammen i en hel uke med lek og moro og turer i skog og mark. Vi har hatt godt vær hele uka og vært på tur hver eneste dag. Vi har møtt mange gamle venner, og også fått mange nye. Dette er årets høydepunkt, vi kan ikke si noe annet. Det er dette Lions Club Porsanger brenner for. Dette er vår hovedaktivitet og det vi gleder oss mest til igjennom hele året. Det tar ikke langt tid etter at vi har avsluttet årets uke før vi begynner å planlegge neste. 

Beste hilsen 

Lion's Porsanger