Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A
Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 
Børselv

Kippari-festivalen/Kipparin festivaali

Porsanger kommune minner om at
Kippari-festivalen/Kipparin festivaali arrangeres denne helga. Oppfordrer alle til å besøke festivalområdet.

Kippari-festivalen/Kipparin festivaali arrangeres i Børselv 24.-26. juli.      Festivalen arrangeres av Børselv Kvenkulturfestival/Kippari festivalen, som er en sammenslutning av lag og foreninger i Børselv.

 

Festivalen ble arrangert  for første gang 25. - 27.07.2008, da som en del av en kvenfestivalstafett der dette arrangementet var første etappe. 

   Børselv

 

 

Samuli Kippari kom til Børselv midt på 1700-tallet og er av noen betegnet som den første som slo seg ned i bygda. Han kom roende ut fjorden med sin familie og kom først til Børselvnes.  Fortellingen om han, som er nedtegnet av den finske folkelivsgranskeren Samuli Paulaharju, forteller at han klatret opp på Hestnesfjellet og gikk over til den andre siden.  Så gikk han tilbake til sin familie og sa: ” Ikke gråt.  Jeg har funnet en god og vakker plass. Der er det både trær og dyr.  Der er det sel, fisk av alle sorter, det er laks i elva, havet er fullt av liv og furuskogen går helt ned til stranden.

Til denne vakre plassen, ønsker foreningen Børselv Kvenkulturfestival velkommen til kvenkulturfestival i juli.  Festivalen  byr på et spennende program som omfatter filmer, utstillinger, foredrag, paneldebatt, musikkpub, god gammeldags bygdefest, kulturkveld og mye annet.

 

Følg linken til festivalen for å se utfyllende festivalprogram:http://www.kippari.org/

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk