A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
leif[2]

Kjære venner, familie, naboer, kolleger og gode Porsangerværinger

I dag starter forhåndsstemmingen i kommunevalget og fylkestingsvalget, og i ukene fremover skal vi gjennom det flotteste som finnes: en kjempestor dugnad for demokratiet vårt. Utallige frivillige skal ut på stand, banke på dører, legge materiell i postkasser og drive kampanje på sosiale medier og i lokalaviser.

Ingen av dem får betalt for å gjøre det, og alle gjør det fordi de tror og håper at de kan bidra til å gjøre verden, både lokalt og globalt, litt bedre med sitt engasjement. Det er din hverdag de jobber for! Vi blir unnfanget i en kommune og begravet i en kommune, og absolutt alt som skjer mellom der skjer også i en kommune. Lokale valg er de aller viktigste!

Vi har alle litt forskjellig ide om hva som er den beste løsningen, akkurat som dere. Derfor, i tillegg til å fortelle dere hva vi ønsker, så tror jeg alle også gjerne vil høre hva dere tenker! Ta godt imot disse frivillige uansett hvor du møter dem, de er der fordi de forsøker å gjøre din hverdag litt bedre. Ta en prat med naboen om hva som er viktig, inkluder barna og ikke minst – inkluder de som ikke tidligere har stemt. Jeg håper alle ser at det er viktig å være med i denne demokratiske innsatsen for fellesskapet!

Vi kommer til å bruke de kanaler vi kan. Vi vil poste på sosiale medier. Vi kommer til å putte ting i postkasser, også de som har klistremerke mot uadressert reklame.  Offentlig valginformasjon går utenom den definisjonen. Er du ikke interessert, legg den i papir-resirkuleringen. Alt dette gjør vi for å engasjere deg!

Forhåndsstemmingen kan du gjøre på servicekontoret på rådhuset, og den varer helt frem til fredag 6 september. I år vil det også være mulig å forhåndsstemme på Banaksenteret lørdag 24. og 31. august. 

Du kan også forhåndsstemme til kirkevalget på kirkekontoret (Industribygget, 2. etg, Laatasveien) fra mandag 19. august. 

Bruk stemmeretten og godt valg!

Med vennlig hilsen

Ordføreren