Klasse 3A ved Lakselv barneskole var beste klasse med flest leste sider pr. elev i lesekampanjen som Porsanger bibliotek arrangerer hvert år. Klassen har 19 elever og de leste til sammen hele 24 412 sider og dette gir et snitt på 1284,8 sider pr. elev. Klassen er dermed vinner av KLASSEKAMPEN 2016 og vil få sin klassepremie fredag 15. april på biblioteket. Det må også nevnes at den samme klassen kom på andre plass i fjorårets lesekampanje og vi vil berømme klasselærerne for å delta med klassen sin alle de tre årene som biblioteket har arrangert denne lesekampanjen. GRATULERER!

Porsanger bibliotek vil også trekke fram en annen klasse som også i år hadde et kjempebra resultat, nemlig klasse 5B ved Lakselv skole. Til sammen hadde klassen lest 26 203 sider fordelt på 23 elever. Dette gir et resultat på 1139,26 leste sider pr. elev. Elevene i klasse 5B var fjorårets vinnere, men ble i år slått av klasse 3A. Biblioteket ønsker å gi klassen en bokpakke som takk for iherdig innsats. Bokpakken overrekkes klassen onsdag 6. april.

I årets KLASSEKAMP deltok det 10 klasser fra Lakselv barneskole. Til sammen har det blitt lest 94 720 sider i kampanjeperioden og fordelt på 175 deltakere gir det et resultat på 541,26 sider pr. elev.

Til orientering vil Porsanger bibliotek i sommer delta på en "online" lesekampanje kalt Sommerles. Sommerles er for barn i 1. – 7. klasse, og lesekampanjen varer fra 1. juni – 31. august. Sommerles er en lesekampanje som foregår på nettet. Barna registrerer de bøkene de leser, får lesetips, får tilgang til en spesialskrevet fantasyfortelling skrevet av forfatteren Mari Moen Holsve på nettsiden og de får premier underveis.