A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
Logo for Utvalgte kulturlandskap-Goarahat og Sandvikhalvøya

- et næringsrelatert miniprosjekt i regi av Porsanger kommune

Kulturformidling på Vestersida - innenfor UKL

Innenfor Goarhat og Sandvikhalvøya utvalgt kulturlandskap skjer det mye spennende i løpet av sommeren.

Kommunen har søkt midler gjennom ordningen med utvalgte kulturlandskap i jordbruket til gjennomføring av ulike næringsrelaterte tiltak innenfor UKL-området i løpet av sommeren 2019.

En del av tiltakene er samlet i brosjyren Kulturformidling på Vestersida - Innenfor UKL som finnes på bla Porsanger bibliotek og turistinfomrasjonen i Lakselv sentrum.

Infoen kan også finnes på kommunens facebooksider; https://www.facebook.com/PorsangerKommune/  . Selve brosjyren er ett av de omsøkte tiltakene omfatter tilbud og aktiviteter i området i sommerperioden og fra andre lag og foreninger i nærområdet.

Tradisjonskafé - er ett av tiltaken. Ungdommer fra området med veiledning fra lokale, serverer tradisjonelle retter med råvarer fra nærområdet som de har høstet på lørdagskafeer. Første kafeedag var siste lørdagen i juli i forbindelse med en tur på gamle stier i området. Tradisjonskafeen i Mearrasiida (tidligere Sjøsamisk kompetansesenter i Billefjord) er åpen og 3. og 10.august fra kl 14. Mer infor om denne kafeen finner du her; https://www.facebook.com/events/357711434901984/

Guida kulturformidling - er ett annet tiltak. Her arrangeres natur - og kulturformidlingsturer med kunnskapsrike turledere.

Minimarked - med salg av tradisjonsmat og lokalt håndadbeid arrangeres lørdag 10.august som en del av prosjektet.

Flere av tiltakene er sammarbeid med andre lag og foreninger.