VinterelvFinnmarkskommunene har stort sett de beste kommunale tjenester i landet, både når det gjelder skole, barnehage,  kultutilbud m.m. På tross av dette er det Finnmark fylke som sliter med den største negative befolkningsutviklingen i landet. Det er m.a.o. andre faktorer som bestemmer om folk blir eller flytter.

Hovedfaktoren for å få folk til å bli er at de har et godt og attraktivt arbeid å gå til. Uten at begge ektefellene i en familie har arbeid, finnes det alltids andre steder i Norge som kan innfri deres krav bedre. Trivsel og arbeid er nøkkelen til om folk blir eller ikke.


fyrverkeri

I  min julehilsen har jeg derfor lagt vekt på det positive som skjer i kommunen. Jeg ønsker å fortelle kort om de ulike prosjekter kommunen arbeider med, nevne litt om alt det våre lokale lag og foreninger greier å skape både av trivsel og utvikling og synliggjøre noen av våre utfordringer og muligheter som ligger fremfor oss.

Linken nedenfor gir tilgang til julehilsenen som er sendt til alle som bor i Porsanger. Mitt håp er at dere med røtter fra Porsanger, men som ikke lengre bor i Porsanger, tar dere tid og leser min lille hilsen. Den gir et lite bilde av utviklingen i Porsanger og at det er mye positivt som skjer i din tidligere hjemkommune.

Jeg vil ønske alle lesere en riktig god jul og et fremgangsrikt nyttår i 2007.

Med vennlig hilsen
ordfører Bjørn