A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
DCIM100MEDIADJI_0497.JPG

Valg 2017, En stein for å minnes, Knutepunkt Arktis og folkefest Hamnbukt

Ordførers hjørne - Ukeslutt #19 2017

I morgen er det valgdag, og valgkampen er over for denne gang. Det har vært en spennende valgkamp og det er nok mange som ser frem til å komme i normalt gjenge igjen. Vi er nok mange som er spente på resultatet for de neste fire årene.

Sjekk ut den nye flotte reklamevideoen som viser Hamnbukt fra sin aller beste ide. Foto: Christina Gjertsen.

Valg 2017

Det har vært rekordstor oppslutning om forhåndsstemmingen, som ble avsluttet på fredag. Valglokalene er ikke åpne her i Porsanger i dag, men vi har for første gang vært ute to lørdag formiddager, som har vist seg å være en suksess.

Jeg har truffet mange på min vei i denne valgkampen, noen er enige med meg og mitt parti, andre totalt uenige. Jeg skal ikke drive noen form for valgkamp, men mener oppriktig at det viktig at vi setter oss inn i politikken og gjør et aktivt valg. Det er en rettighet som følger med demokratiet, og for meg er det en opplagt plikt.

Mandag kan du stemme i Lakselv til kl 21, og i Olderfjord, Børselv og Billefjord til kl 18.

Mer informasjon om valget finner du her.

En stein for å minnes

Torsdag ble det avholdt en minnemarkering for de som ble gravlagt på Stavne gravlund i Trondheim i forbindelse med tvangsevakueringa.

Jeg har skrevet en egen sak med en hilsen til minne om de avdøde.

Du finner i tillegg en sak fra minnemarkeringen på NRK.

Møte med Inari kommune

Tirsdag reiste rådmann, utviklingsleder og jeg til Ivalo, der vi møtte deres rådmann og ordførere sammen med deres internasjonale rådgiver. Målet var å komme i dialog for mulig samarbeid om utvikling av reisemålssatsingene vår. Vi er begge med i grensekommune-samarbeidet, men Porsanger har av ulike årsaker ikke vært aktive på ei stund.

Inari kommune.jpg

For meg er det viktig å revitalisere vår deltagelse, først og fremst fordi vi har felles interesser. Skal vi utvikle reiselivet i Finnmark, kan det være lurt at våre bedrifter får til gode samarbeid med finske aktører. Når mennesker reiser langt for å oppleve arktis, ønsker de gjerne å oppleve hele området. Der mener vi det ligger et stort potensiale. Og med sine mer enn 20.000 hotellsenger har Inari kommune allerede gått veien. Vi bør gripe muligheten til å ta del i det potensialet som ligger foran oss. Dette skal vi snakke mer om i oktober, da kommer Inari kommune på gjenvisitt til oss.

Id-ul-adha

Lørdag feiret deler av det muslimske samfunnet i Lakselv Id ul-adha, som var 1.9. Jeg benyttet anledningen til å delta på feiringen da jeg ble invitert. Det ble en hyggelig ettermiddag, og jeg må si jeg er imponert over hvor mange barnefamilier som er en del av samfunnet vårt. Det er bra!

Id-al-adha_480x480[1].jpg

Knutepunkt Arktis

Det bringer meg over på neste uke. Knutepunkt Arktis er vår første invitasjon til samarbeid om felles reisemålsutvikling i området. Jeg har drømt om dette lenge, og må si jeg ser frem til å være vertskap for de 80 påmeldte, som representerer offentlige og private i salig forening. Det blir et spennende program, på en annerledes arena – vi rigger seminaret i det røde pakkhuset i Hamnbukt, og håper på gode samtaler gjennom de to dagene vi har til disposisjon. Jeg har store forventninger til at vi skal komme ett steg nærmere en konkret tilnærming til et videre samarbeid mellom kommuner, aktører og virkemiddelapparatet.

Knutepunkt Arktis er fullbboket, men om du ønsker å stå på venteliste, kan du ta kontakt.

Sjekk ut programmet her. 

Folkefest Hamnbukt

Høydepunktet på seminaret er kommunestyrets gave til Porsanger og Finnmark. En folkefest i Hamnbukt, med konsert og en aldri så liten feiring av oss selv og mulighetene som ligger foran oss. Det vi har fått til er ingen enmannsjobb, men er resultatet av mange menneskers innsats, på hver sin måte. Det er verdt å feire. Og jeg håper mange tar turen til Hamnbukt onsdag kl 18. Boreal setter opp gratis buss, og vi anbefaler folk å kjøre sammen for å unngå parkeringskaos i Hamnbukt.

Følg Folkefest Hamnbukt på Facebook. Oppdateringer legges ut fortløpende.

Da gjenstår det bare å ønske alle godt valg!

Tips en venn Skriv ut