A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
selfie folkefest

Ordførers hjørne - Ukeslutt #20 2017

For ei uke det har vært. Valgdag, reiselivsseminar og folkefest har vært mine hovedfokusområder, og uka har i så måte vært utrolig spennende.


  1 / 5 
 
Antikstore helgriller lam.jpg 
Antikstore helgriller lam.jpg
 


Høydepunktene denne uka har vært reiselivsseminaret Knutepunkt Arktis og Folkefest Hamnbukt.

Knutepunkt Arktis

Reiselivsseminaret har vært på tegneblokka lenge. Når vi nå har etablert snuhavna, er det utrolig viktig at vi jobber samlet for å selge konseptet. Da trenger vi samarbeid mellom reiselivsaktører og de som kan hjelpe oss med markedsføring og utvikling. Derfor var det utrolig viktig for oss at så mange prioriterte å komme.

Sametinget og Finnmark fylkeskommune er viktige samarbeidspartnere og bidragsytere. Nordnorsk Reiseliv og Innovasjon Norge det samme. Visit Nordkapp og Sápmi Næringshage blir viktige samarbeidsparter videre. European Cruise Service og Cruise Norway det samme. Avinor stilte opp med direktøren for Oslo, Kirkenes og Lakselv lufthavn. Nordkapp, Karasjok, Kautokeino og Lebesby kommune var til stede. Og aktører fra Porsanger og enda flere av kommunene rundt oss.

Tusen takk også til Fefo som var til stede, men også valgte å støtte arrangementet for å få med lokal mat. Det ga oss fantastiske smaksopplevelser fra Antikstore, som blant annet serverte helgrillet lam til middag.

Til slutt må jeg nevne Sápmi Næringshage som har vært vår prosjektleder, og sørget for at seminaret gikk på skinner, sammen med utviklingsavdelingen hos oss.

Jeg er umåtelig stolt over det vi fikk til over to dager – i et pakkhus i Hamnbukt. Jeg gleder meg allerede til det videre arbeidet, som nok blir krevende, men konkret vil handle om destinasjonsutvikling med gode produkter og i fokus. Med 80 deltakere er vi på rett vei - #sammenfremover :)

Folkefest Hamnbukt

Jeg må skrive litt om Folkefest Hamnbukt for seg selv. Jeg tenker det er viktig å feire viktige milepæler, og kommunestyret valgte å invitere til en aldri så liten folkefest. Og det var utrolig morsomt at så mange fant veien.

Vi inviterte bredt og satte opp buss, og tanken var at Porsangers befolkning sammen med deltagerne på Knutepunkt Arktis skulle få en smakebit av noen av de flinke folkene som driver med musikk. Kevin Boine, Ella Marie Hætta Isaksen, vår egen konsertpianist Jens Lühr, Viktor Wilhelmsen og Tara. Det ble en herlig konsert, der jeg spesielt vil takke 4. klassene ved Lakselv barneskole for at de stilte opp som fakkelbærere. Takk også til Sparebanken Nord Norge som gjennom sitt samfunnsengasjement valgte å støtte Folkefest Hamnbukt økonomisk.

Valget

Hverken Stortingsvalget eller sametingsvalget gikk helt slik jeg hadde ønsket. Men med en valgdeltakelse på 73,2 % til Stortingsvalget tenker jeg likevel at jeg er fornøyd. Det er en økning fra 2013, og vitner om et stort engasjement. Det viser at folk bryr seg om det som rører seg rundt dem.

valget.jpg

Mange skoleklasser fikk omvisning i valglokalet.

Vi går spennende tider i møte, og jeg er spent på hva neste års statsbudsjett legger opp til for kommunene. Samtidig tenker jeg det er viktig å fortsette et tverrpolitisk arbeid for å lykkes med utviklingsarbeidet i Porsanger- Arbeidsplasser det viktigste verktøyet for sunn samfunnsutvikling. I høst skal landmaktsutredningen behandles, og det er grunn til å tro at forsvarets tilstedeværelse blir større med økt aktivitet på GP. I tillegg er arbeidet med reisemålsutvikling viktig, dette er et oppdrag som må løses i samarbeid med næringslivet og aktørene selv.   

Riksantikvaren

Onsdag og torsdag var riksantikvaren på besøk i Porsanger, med fokus på kvenske kulturminner. Jeg hadde av naturlige grunner ikke anledning til å møte dem, men ser frem til å høre hva de tenker om kulturminnene de har sett i Repokoski, på Stabbursnes og i Børselv, om jeg har forstått det rett.

Repokoski.jpg

Foto; Irmelin Klemetzen

Arbeidslivsdag på UiT

Torsdag deltok oppvekstsjef Irmelin Klemetzen og rektor på Billefjord skole, Susann Røkke på Arbeidslivsdagen på UiT. Det resulterte i oppslag i iTromsø.no, og jeg tenker det er smart av oss å være frempå allerede nå for å sikte oss inn på lærere til neste skoleår.

Sjekk saken her. 

Susann røkke.jpg

​Foto; Irmelin Klemetzen

Neste uke

Med dette gjenstår å ønske alle ei strålende neste uke. For egen del blir det landsstyremøte i Arbeiderpartiet tirsdag og onsdag. Så får vi se hva resten av uke bringer av gode møter mellom mennesker.