Adventskalender

1. DESEMBER: I den første luka dukker foreldre og ungdom på dugnad opp. Uten disse menneskene som gjennom året stiller som frivillige på arrangement, ville Lakselv vært kjedelig og stille. Porsanger ville ikke vært den arrangementskommunen vi er, og næringslivet ville hatt færre kunder.

I dag passer det bra å gi blomsten til foreldregruppa og spillerne i PIL fotball sitt jentelag, som arrangerer Julegateåpning for næringslivet og bidrar til folkefest på torget. De jobber jevnt og trutt gjennom året med ulike dugnader, de bygger laget og bidrar samtidig til det store fellesskapet med møteplasser som skaper bolyst og trivsel. Bonusen er Norway Cup for jentene til sommeren. 

Vi har mange som stiller opp for barn og unge, og jeg vil benytte anledningen til å takke og løfte frem Lakselv svømmeklubb som også i år arrangerer julestevne med besøk fra hele Finnmark. (Foto: Bjørg Masternes)

Julestevne Bjørg Masternes.jpg

#porsangerleverer

H.K.H Kronprins Håkon kommer til Lakselv

Da fylkesmannen ringet i forrige uke og pekte på Porsanger som vertskap for kronprins Håkon, ble jeg både stolt og kjempeglad. Når det i tillegg viste seg at ungdom, gründere og kultur var ønsket tema kunne det ikke blitt bedre.

Vi har sammen med fylkesmannen satt sammen et variert program jeg er sikker på kommer til å begeistre, med barn, ungdom, samisk og kvensk, lokal mat og gründere på dagsorden. Dette er første gang jeg skal være vertskap for Kongehuset, det blir en stor ære og jeg gleder meg stort sammen med alle de andre som får anledning til å møte HKH Håkon Magnus.

Les mer her. 

Vårt lokalsamfunn i 4 klassene på Lakselv skole

Denne uka og forrige uke har jeg fått prøvd meg som lærer igjen. Jeg fikk et spørsmål om jeg følte meg som en sirkushest tilbake i manesjen igjen. Og ja, når du først har lært å sykle, kan du det. Men jeg må innrømme at jeg er rusten. Det er 18 år siden jeg jobbet som lærer, og det har skjedd mye på disse årene. Helt utdatert er jeg nok ikke, men litt rusten.

Vårt Lokalsamfunn er et opplegg i regi av Ungt Entreprenørskap, og jeg fikk i høst forespørsel om jeg kunne tenke meg å være veileder. Denne forespørselen kunne jeg ikke si nei til. Å få snakke med elevene og jobbe med praktiske oppgaver om lokalsamfunnet, lokaldemokrati, hvordan velferden i Norge er finansiert og legge en god plan for et lokalsamfunn var skikkelig artig. Mange gode ideer og innspill kom på bordet i løpet av dagen, og jeg ser tilbake på to energifylte dager og mange nye kjekke bekjentskaper i 4A og B på Lakselv skole.

Vårt lokalsamfunn.jpg

Avslutningsvis vil jeg rette en stor takk til lærerne og ansatte på Lakselv skole som bidro til god innsikt i skolehverdagen. Jeg vil hylle lærerne, og har stor respekt for disse menneskene som har valgt å jobbe i skolen og hver dag etter beste evne bidrar til å gi barna våre det beste utgangspunktet for å mestre livene sine.

Møter og litt politikk 

Ukene har vært fylt med ulike møter, og jeg skal ikke trette leseren med detaljene, men minne om de politiske møtene som du finner både innkalling og protokoller til her

Reisemålsutviklingen i Porsanger og Karasjok er godt i gang, og tirsdag 20.11 møttes gjengen til ny workshop i Karasjok. Denne gangen med nytt kunnskapspåfyll og arbeid i grupper med fokus på hva vi skal samle oss om å selge Porsanger som fremover. Det skal bli en plan ut av prosjektet, jeg tenker prosessen er minst like viktig – og samarbeid mellom aktørene. I sum har vi fantastisk mye bra å by på, og jeg tenker det viktigste vi gjør er å få til gode samarbeid for å få til felles markedsføring av området.  

Jeg var innkalt som vara til administrasjonsutvalg, og arbeidsmiljøutvalg torsdag 22.11, deltok i representantskap PPD samme dag og i tillegg møte med Finnmark Landforsvar. Torsdag 29.11 var det formannskap, med både budsjettsaker, en del organisasjonssaker, klagesaker og dispensasjonssaker på dagsorden. 

Denne uka holdt partiet mitt nominasjonsmøte, og jeg er både takknemlig og ydmyk over å få tillit til fire nye år som ordførerkandidat, sammen med ei bred kommunestyreliste som dekker hele Porsanger. Jeg må innrømme at jeg har vært i tenkeboksen. Det er arbeidskrevende å være ordfører, og vi står foran en tøff omstilling som krever samarbeid mellom politikk og administrasjon og mellom de politiske partiene. 

Med gode folk med på laget, tenker jeg vi skal møte fremtiden offensivt med mål om å bygge hele Porsanger til et godt sted å bo og arbeide. Porsanger Høyre har også nominert sine kandidater, og jeg vil benytte anledningen til å gratulere Jonas Nymo som deres ordførerkandidat. Så gjenstår det å shvem andre som stiller for de andre partiene i Porsanger. Jeg tenker det viktigste fremover er at vi får til et godt tverrpolitisk samarbeid for å fremme et mangfoldig arbeidsliv bygd på fundamentet av naturressursene våre og et tjenestetilbud som tar vare på og gir mennesker muligheter!

Neste uke

Mandag og tirsdag er det møte i Vest-Finnmark regionråd. Tirsdag lokalt samarbeidsutvalg Porsanger museum. Onsdag tar jeg meg en liten pust i bakken og drar sør i landet for å besøke familie og delta på skolering for ordførerkandidater i Arbeiderpartiet.