I går var det duket for den årlige sommerkonserten til Porsanger kulturskole i Lakselv kino og kultursal. Konserten hadde i forbindelse med årets Kaaven jubileum flere innslag av Kaaven-historier opplest av vår kunstner Edith Flåten. Ellers ble det flott billedkunst, sang, blues, piano, gitar, og fiolin-spill. Ikke visste jeg at vi hadde så mange unge pianistspirer i Porsanger! Jeg vil med dette takke vår flotte kulturskolerektor og ansatte, Irene Persen, Carlos Alfredo Jeldes-Ramirez, Jens Lühr, Gro Skanke og Berit Thomassen. Ikke minst en stor takk til alle gjestemusikkere og elvever for en flott opplevelse! 

Konserten ble dedikert til mangeårig kulturskoleansatt Arnfinn Aslaksen som nylig gikk bort, og vi fikk mot slutten fremført hans dikt "Mot" på både norsk, samisk og kvensk!  

 

Mot

hjertet hamrer i brystet

man går ut mot scenen

med et sug i magen

 

ut for å gi

noe av seg selv

helt aleine

 

ute i salen sitter de..

de mørke skyggene

uten ansikter

rolig sittende

og skal ta i m

knærne skjelver

fingrene dirrer..

man har bare seg selv

og instrumentet

 

tusen tanker svirrer..

man tar sats

holder pusten..

 

det er nå det gjelder

 

fingrene beveger seg..

man spiller..

men hører

gjennom andres ører

 

siste linje..

straks ferdig..

den siste tonen klinger ut

 

applaus..

man bukker

og smiler

 

man gav

                  litt av sjela..               

                og overlevde              

 

 ©Tekst: Arnfinn Aslaksen

 

 

Porsanger kulturskole skal være et kulturelt kreativitets- og kompetansesenter, og bidra til et rikt og variert kulturliv i kommunen. Kulturskolen har ansvaret for musikkundervisning i Lakselv, Børselv og Billefjord (enkeltelever og samspill), instruksjon / dirigenttjeneste. Kulturskolen er et frivillig opplæringstilbud innen ulike kulturfag til alle mål- og aldersgrupper i kommunen, men med særlig vekt på barn og unge. For mer informasjon, ta kontakt med kulturskolerektor Irene Persen