A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy Språk Språk
 
Stopptober

Ønsker du å slutte med røyk og snus?

Stopptober

Helsedirektoratet har lansert oktober 2018 som måneden med særskilt fokus på røyke- og snusslutt - Stopptober.

Går du rundt og tenker at du burde sluttet med røyk og snus? Gjør noe med det nå - bli med på Stopptober, en satsning fra Helsedirektoratet med fokus på røyke- og snusstopp.

I følge Fokehelsebarometeret har Porsanger kommune over landsnittet mange røykere (i 2018 målt ut fra andel gravide som røyker), høy andel av befolkningen som har hjerte- og karlidelser og er på landsnittet når det gjelder antall nyoppdagende tilfeller av lungekreft. Lenke til hele Folkehelseprofilen: Folkehelseprofil for Porsanger kommune 2018

Vi vet at det ikke er enkelt å slutte å røyke eller snuse, men helsegevinstene er så store at vi synes du burde forsøke.

På nettsiden slutta.no finner du mange gode råd og en oversikt over hjelpemidler du kan bruke når du skal slutte. Kanskje er det ikke så vanskelig likevel?

Målet med Stopptober er å motivere dem som røyker og snuser til å gjøre et slutteforsøk i oktober og klare seg gjennom 28 dager. Dersom man kommer gjennom de 28 første dagene uten røyk, har man fem ganger så stor sjanse for å lykkes i å slutte for godt. Det kan også være enklere å slutte hvis du føler at du tar del i noe større enn deg selv. Derfor har Helsedirektoratet utformet Stopptober som en masseoppfordring.

Mange synes det er vanskelig å tenke at de aldri mer skal røyke eller snuse.  Derfor er Stopptober basert på at man skal ta små skritt – én dag av gangen – og plutselig har man klart 28 dager uten røyk. Det å senke terskelen for å gjøre et slutteforsøk, gi hjelp og støtte gjennom 28 dager vil skape mulighet for mestring av en hverdag uten røyking.

Porsanger kommune vil oppfordre alle som vil slutte til å snakke med sin fastlege, bruke nikotinlegemidler og få gode råd på apoteket.

Lenker til nettsider om tema:

Stopptober

Kreftforeningen - røyk, snus og kreft

Slutta.no

Slutta-appen, android

Slutta-appen, iPhone

 

 

Tips en venn Skriv ut