Hva er digital postkasse?

Digital postkasse er en tjeneste der alle offentlige brev blir sendt til din private innboks, og du står fritt til å velge Digipost fra Posten eller eBoks.no. Utsendelser fra det offentlige er i ferd med å digitaliseres , og nå kan alle innbyggere motta post på en trygg måte på ett sted. Les mer her. Også Porsanger kommune vil med første ta i bruk løsningen.

Hvorfor velge digital postkasse?

Ordinær postgang fører til forsinelser, og private dokumenter kan komme på avveie.  Formålet med den digitale postkassen er på sikt å erstatte den vanlige brevformen, og gjøre kommunikasjonen raskere og tryggere.
Denne løsningen vil hjelpe det offentlige å kommunisere digitalt med sine brukere.  Elektroniske brev er taushetsbelagt, og all informasjon er kryptert fram til postkassen.  Innbyggerne logger seg inn via ID-porten og din BankID.

Hvem kan bruke tjenesten?

Alle kan bruke den digitale postkassen.  Det er frivillig å opprette, og alle brev blir sendt uten forsinkelser.

Hvordan få digital postkasse?

Du kan registrere deg på norge.no der du kan samle all informasjon tilsendt fra Porsanger kommune og andre offentlige virksomheter. Innlogging skjer via innloggingsportalen. Når du har opprettet en postkasse vil den automatisk registreres i det nasjonale kontaktregisteret. Du vil da få en tekstmelding fra Difi som bekrefter ditt valg. Da er du klar til å ta imot digital post. Når du får brev blir du varslet på tekstmelding eller e-post.