Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A
Henry330_100x75

Redningsselskapets beredskapsmøte i Finnmark.

Beredskap i Nordområdene.

23. april 2009 hadde Redningsselskapet invitert til et beredskapsmøte i Honningsvåg.Tilstede var kommuner v/ ordførere og brannsjefer, Kystverket, Avinor, 330 Skvadronen, MAPO A/S, Politiet, Fylkesmannen, Helse Finnmark m.m.
Beredskap er et meget viktig satsningsområde for Porsanger kommune fremover.
Henry Ingele, leder 330 skvadronens innlegg berører Porsanger i et fremtidsperspektiv om beredskap i Nordområdene.

Redningsselskapet presenterte seg og fortalte hvordan de drifter i dag og plan for fremtidig drift. Et fokus var hvordan man kan ta i bruk alle aktører i en krise. Redningsskøytene er livbergende og en sikkerhet langs norskekysten. Kunnskap om utstyr og hvilke roller de har i samhandling med andre aktører ble presentert.

Redningsskøytenes plassering i Finnmark Henry presenterer 330 skvadronen

Andre beredskapsaktører som er tilstede i Finnmark og som hadde innlegg på møtet var Kystverket, Kystskvadronen med KV Heimdal, 330 Skvadronen, Politiet og RS Reidar von Koss. Fylkesmannens beredskapsavdeling tok opp økt samarbeid mellom øvrige.
Henry Ingele ved 330 skvadronen presenterte deres rolle og hvordan de er avhengige av samarbeidspartnere. 330 skvadronens samarbeid med den kommunale branntjenesten er unik for å fremme håndtering av ulykkessted. Våre folk er med Seakingens uttrykning ved behov og karaktisering av oppdrag. Denne type samhandling er til befolkningens beste.
Henry fikk presentert Porsangers plassering i et Nordområdeperspektiv, og hvordan man best kan ivareta befolkningen ut i fra samhandling og etablering av et beredskapssenter.
Det er et helt klart behov for en bedret beredskap i nord. Rapporten Nasjonal sårbarhets- og beredskapsrapport (NSBR) - kunnskap om risiko, sårbarhet og beredskap i samfunnet- forteller oss nettopp dette. Øvelsen Barents rescue ga oss mange indikatorer og er nevnt i rapporten. Henry har også skrevet et avisinnlegg som bør leses.
Link til Henrys innlegg : Henry+Ingele.pdf


 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk