Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk

Tidlig innsatsteam

Tidlig innsats team er et tverrfaglig team som skal sikre tidlig innsats og styrke det helsefremmende og forebyggende arbeidet for alle barn som går i barnehage.

En grunntanke med tidlig innsats er å hindre at begynnende problemer får vokse seg store, og dermed bli vanskeligere og håndtere. Tidlig innsats handler om at barn skal gis rett hjelp, til rett tid, tidligst mulig. 

Hvordan fungerer teamet? 

Barnehager kan melde inn saker til Tidlig innsats team. Teamet har tre måneder på seg til å behandle saker og plassere dem der de hører hjemme. Tidlig innsats team har møte 1 gang pr måned og består av helsesykepleier, fysioterapeut, PPD, barnevernspedagog og psykiatrisk sykepleier. Barnehagen kan melde inn saker til Tidlig innsats team. 

Eksempler kan være:

  • Hvis ansatte opplever at barn endrer adferd, for eksempel barn som plutselig blir sinte og til og med slåss, triste, trekker seg unna de andre, mobbing, stjeling, lyving, at barn blir mer klumsete/snubler, klager på vondt i magen/hodet, konsentrasjonsvansker og søvnproblemer.
  • At foreldre/foresatte opplever at barnet plutselig ikke vil i barnehagen. 

Det kan også være saker på systemnivå, for eksempel at det er mye konflikter i barnegruppen. 

Aktuelt

Skolestart

Velkommen til nytt skoleår!

Alle skoler starter opp torsdag 17. august. Skolebussene kjører normalt fra første skoledag. Skoleskyss for elever ved Lakselv barnesskole: ...
gatekunst mariellmagnusjente

Nordic Create - Tre kulturer i Arktis

Gatekunstprosjektet som skal sette farge på og gi identitet til skoleområdet i Lakselv står for tur! Les hva som skal skje her: 
Sommerles

Sommerles starter 1. juni

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse, som varer fra 1. juni til 31. august.
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk