Skal sikre et trygt og godt læringsmiljø

Mobbeombudene skal bidra til å sikre at barn og ungdom får et trygt og godt læringsmiljø. I tillegg har elever og lærlinger i videregående opplæring sine elev-, lærling og mobbeombud som kan hjelpe dem når de står fast i noe som er vanskelig å finne veien ut av.

- Alle skal ha et trygt og godt læringsmiljø i Norge. Hvis noen opplever at de ikke blir hørt eller trodd, så skal den nye nettsiden bidra til at de som trenger hjelp får den informasjon og oppfølging de har krav på, forklarer mobbeombud i Finnmark fylkeskommune, Janne Sannes.

Lavterskeltilbud

Ombudsordningen består av uavhengige ressurspersoner i hvert fylke. De har taushetsplikt, og er et lavterskeltilbud som skal hjelpe barn og ungdom i vanskelige situasjoner.

- I tillegg jobber vi med forebygging og bidrar gjerne med kurs og foredrag på ulike områder for å øke bevissthet og drive forebyggende arbeid, forteller Sannes.

God informasjon

På de nye nasjonale nettsidene som nå lanseres gis enkel og god informasjon om hva ombudene kan gjøre og hvor du finner ditt ombud.

Nettsidene finner du her:  elevombudene.no

Kontaktinformasjon:

Janne Sannes

Mobbeombud

Finnmark fylkeskommune

Janne.sannes@ffk.no

Tel: 78963283

Mobil: +4795109335