Samisk språk- og kultursenter har høsten 2006 arrangert et samiskspråklig musikkverksted. Barn og unge fra Porsangerskolene har deltatt, og gjennom musikk lært å anvende samisk språk. På musikkverkstedet har elevene selv utviklet samiskspråklig rap-musikk.

Prosjektleder har vært Pirjo Unna-Kaarina Paavalniemi. Totalt har 30 elever deltatt i prosjektet.

Kl. S1 og S4

 Tirsdag den 12. desember var det tid for konsert. Elever ved Lakselv barne- og ungdomsskole ble invitert til konsert i kultursalen, der deltakerne på musikkverkstedet fremførte egenprodusert rap-musikk. Og hvilken fremførelse!

Først ut var elever fra klassene S1 og S4 ved Lakselv barneskole. De fremførte en joikbasert rap med stor innlevelse, og danset breakdance til stor applaus fra publikum i den fullsatte kultursalen.

 

 

IMG  2427

Deretter var det elever fra Billefjord sjøsamiske oppvekstsenter og Lakselv skole som fremførte en samiskspråklig rap om hva som kan skje under en fotballkamp. Også her var responsen fra publikum stor.

 

 

 

 

"Dannis og Torris"

 Fra Billefjord kom artistene som kalte seg "Dannis og Torris" (Dan Robert og Tor Vidar). De fremførte norskspråklige raptekster de selv karakteriserte som "bygderap". Responsen fra publikum lot ikke vente på seg, og jubelen og applausen varte gjennom hele deres opptreden.

 

 

 

Rolf Morten Amundsen - RolffaSamisk språk- og kultursenter hadde i forbindelse med konserten også invitert den samiske rapartisten "Rolffa" (Rolf M. Amundsen) fra Karasjok til å opptre under konserten. Han hadde et godt tak på publikum, og jubelen ville ingen ende ta under hans opptreden. Og undertegnede må bare være enig - det ble et skikkelig trøkk som ble betalt med et ekstranummer fra Rolffa.

Alt i alt var det en svært vellykket konsert med høyt nivå på artistene. Vi synes også vi hørte lovnader fra leder ved Samisk språk- og kultursenter, Alf Nystad, om ny konsert på nyåret. Vi gleder oss.