Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk

Støttekontakt

Generelt om tjenesten

Tema

- Helse og omsorg

Beskrivelse

Barn og voksne som på grunn av funksjonshemming eller annen funksjonsnedsettelse har behov for hjelp til å ha et sosialt liv, en meningsfull fritid, lite sosialt nettverk eller komme ut av en isolert tilværelse kan søke om støttekontakt.

Alle kommuner har en plikt til å ha støttekontaktordning. For å få støttekontakt må du ha et behov som er av en slik art at den det gjelder har rett til nødvendige helse- og omsorgstjenester fra kommunen. I samarbeid med deg vil kommunen avklare om du kan få støttekontakt.

Det er gratis å motta støttekontakt, men du må selv regne med å dekke dine egne utgifter til f.eks.svømmehall, kinobillett, mat osv. mens du er sammen med støttekontakten. For å unngå ekstra kostnader kan du søke om ledsagerbevis dersom du er avhengig av assistanse for å benytte fritidstilbud. Se egen tjenestebeskrivelse for denne tjenesten.

Kommunen dekker all  lønn til støttekontakten. Kommunen dekker også en del av eventuelle utgifter som påløper støttekontakten til bruk av egen bil i oppdraget, resterende må mottaker dekke selv. Der mottakers egen bil benyttes dekkes utgift av mottaker selv.

Støttekontakt kan gis individuelt eller i grupper.

Det er mottakers interesser og behov som avgjør aktiviteten i oppdraget.

Kriterier/vilkår

Kommunen vil i samarbeid med deg bestemme om du skal få støttekontakt eller eventuelt andre tjenester. Det er ditt eller familiens behov som er avgjørende.

Pris for tjenesten

Tjenesten er gratis. Du skal ikke belastes for utgifter som støttekontakten har.

Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende

aaa

Dette er en lovpålagt tjeneste. Se helse- og omsorgstjenesteloven § 3-2.

Lover

Forvaltningsloven
Helse- og omsorgstjenesteloven

___

Veiledning - hvordan få utført eller motta tjenesten

Du kan henvende deg til kommunen for å få hjelp til å søke om støttekontakt, eller du kan be andre hjelpe deg hvis du har behov for det. Hvis en annen søker på vegne av deg, må vedkommende ha fullmakt.

Vedlegg

Du må legge ved fullmakt hvis det er noen som søker for deg.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrist for denne tjenesten, og søknader behandles fortøpende av fagkonsulent i helse- og omsorgsadministrasjonen.

Søknaden sendes til

Søknaden sendes til Porsanger kommune v/ helse- og omsorgsadministrasjonen.

Adresse:
Boks 400 rådhuset, 9712 Lakselv

Søknaden kan også leveres til servicekontoret på rådhuset eller i helse- og omsorgsadministrasjonen på Helsetun.

Saksbehandling

Kommunen skal innhente de opplysningene som er nødvendige for å avgjøre saken. Deretter fattes det et vedtak. Du får alltid en begrunnelse samtidig med vedtaket.
 

Saksbehandlingstid

Kommunen skal behandle saken så snart som mulig. Hvis saken ikke kan avgjøres innen én måned, skal du ha skriftlig beskjed om grunnen til dette. Du skal samtidig få opplyst når det antas at vedtaket blir fattet.

Klagemulighet

Hvis du er misfornøyd med vedtaket, kan du klage til kommunen innen en frist på tre uker fra du mottok det. Forklar hva du er misfornøyd med og hvorfor du mener vedtaket bør endres. Hvis du trenger veiledning, kan du henvende deg til kommunen. Opprettholder kommunen sin avgjørelse, blir saken sendt videre til statsforvalteren, som avgjør om klagen skal tas til følge.

___

Kontaktinformasjon

Kontaktavdeling

Avdeling:Helse- og omsorgs avdeling
Postadresse:Rådhuset 9712 Lakselv
Besøksadresse:Helsetun 9700 Lakselv
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk