Foto: Kjell
Ove Storvik
Festmiddagene blir arrangert fredag 28. januar og lørdag 29. janauar på Lakselv hotell. Og kokkene lover stor variasjon og en unik meny basert på bruk av lokale råvarer fra Porsanger. Mesterkokk Roy Magne Berglund har med seg Kokkenes Mesterlaug i Finmark og de lover en unik meny.
Roy Magne Berglund driver per i dag Europas beste kystkjøkken i Svolvær. Her driver han den kjente restauranten "Du Verden". I 2003 ble Berglund sammen med lærling Tor Erling Dreyer på restauranten "Du Verden" kåret til Europas beste kystkjøkken i en stor kokkekonkurranse i Stockholm. De to kokkene konkurrerte mot lag fra seks andre nasjoner om tittelen og vant en premie på 75.000 kroner. Fra før av er Roy-Magne Berglund er kåret til "Årets fiskekokk" og er medlem på det norske kokkelandslaget.
Klipper vi litt fra Samfunnsmagasinet står det å lese i en artikkel om Roy Magne Berglund den 14. mars 2004:
"Roy Magne Berglund (32) fra Ballstad i Lofoten er kåret til Årets Kjøkkensjef. Den nye stjernen på Norges gastronomihimmel driver restauranten Du Verden i Svolvær. - Minst 60 prosent av denne pokalen tilhører kona mi, sier en usedvanlig overrasket og glad vinner. Roy Magne Berglund er medlem av det norske kokkelandslaget, to ganger nordnorsk mester i kokkekunst og ble kåret til Årets fiskekokk i 2000. I fjor ble restauranten hans utpekt til Europas beste kystkjøkken." (SFM 14.03.2004)
Til Porsanger kommunes nettsider sier Berlund at han gleder seg til komme til Porsanger og Lakselv.
Et foreløpig utkast til meny ser slik ut under festmiddagene (Med forbehold om endringer):
Skalldyr
- Krydder stekt kamskjell med blomkålkrem
- Blåskjell og tomat concasse, aubergine og hvitløk salat
- Håndpillede reker med lime mango, avocado og koriander
- Kongekrabbe riette på bruschetta
- Salat på potet chips, baby leaves og pochert kongekrabbe
Fisk ,rød
- Røyket laks med guakamole
- Poschert Ishavrøye med sitron, sort pepper og pepperot
- Ferskvann ørret urtegravet
Fisk, hvit
- Potetkrem med spinat og røkt hyse brandad
- Cheviche på fersk hvit fisk med lime chili og ingefær
- Confitert kveite med kummin og gulrotpuré med brønnkarse
- Klippfisk / tørrfisk på bruschetta med oliventapenade, tomatsaus og bressert løk
Varmt
- Cioppino fisk og skalldyrsgryte med fiskemousse i wonton
- Frityr stekt fisk & kråkebolle "tempura"
- Dobble Helstekte fileter av ørret med sennep og basilikum
- Pannerte og friterte salt/klippfiskboller med aioli
Kjøtt
- "Pot au feu" med elg og lam
- Salt bakt reinsdyr
- Poschert og stekt rype bryst med pastinakk krem og syltet sopp
Dessert
- Blåbær terte på tertebunn og vaniljekrem
- Sjokolade og bringebær fudge
- Chalotte Royal med bær vanilje og mousse
- Makroner etc. småsnacks på fat
- Omelett "surprice" a la lakselv
Brød
- Speltbrød Fransk baguetter / foccacia med lokale urter
- Kornbrød
- Godt salt smør