Matdagene er et samarbeidsprosjekt mellom bla Porsanger kommune, representanter fra næringslivet og reiselivsaktør i området. Gjennom arrangementene som pågår under matdagene ønsker en å fremheve lokalproduserte matvarer, lokal matkultur og hvilke muligheter som ligger i videreforedling og salg av lokale råvarer .
I dagene 24.-27. arrangeres det to ulike matkurs. Kurset som går 24.-25.januar har fokus på foredling av slakt til kjøkkenklare råvarer, konserveringsmetoder, hygienekrav og produktutvikling av råvarer fra storfe, småfe, rein og utmarksprodukter. I dagene 26.-27.januar arrangeres kurs i kreativ menyutvikling for serveringsbedrifter. Her ser en på hvordan en kan utvikle menyer av tradisjonsmat fra Finnmark. Kursleder er den profilerte kokken Neil Lupton. Matrettene som produseres i løpet av dette kurset skal serveres på et arrangement med fokus på Porsangers trekulturelle mathistorie. Dette arrangementet arrangeres på kvelden den 27.januar på kurssenteret i Lakselv.
I løpet av uka får vi også besøk av to damer fra Hattfjelldalen som jobber med småskala mat og design. De har nok mye spennende å fortelle.
Som i fjor avsluttes matdagene med festmiddag på Lakselv hotell. Til festmiddagen brukes det lokale matvarer fra Porsanger som tillages av en kjendiskokk (foreløpig hemmelig) og kokkelauget i Finnmark. På grunn av stor pågang til denne festmiddagen under matdagene i 2004, satser vi på å arrangere to festmiddager, både fredag 28.januar og lørdag 29.januar. Lakselv hotell tar fortløpende i mot bordbestilling til festmiddagene på tlf 78 46 54 00 eller hotell@laxelv.no
Fullstendig program for de arktiske matdagene i Porsanger vil foreligge i starten av januar 2005.
De fleste arrangementene er åpen for alle, men matkursene 24.-27. januar hadde påmelding innen 10.januar til tlf 78 46 04 84 eller ingrid.golten@porsanger.kommune.no
Det er imidlertid enda ledige plasser, så det er bare å ta kontakt!
I dagene 24.-27. arrangeres det to ulike matkurs. Kurset som går 24.-25.januar har fokus på foredling av slakt til kjøkkenklare råvarer, konserveringsmetoder, hygienekrav og produktutvikling av råvarer fra storfe, småfe, rein og utmarksprodukter. I dagene 26.-27.januar arrangeres kurs i kreativ menyutvikling for serveringsbedrifter. Her ser en på hvordan en kan utvikle menyer av tradisjonsmat fra Finnmark. Kursleder er den profilerte kokken Neil Lupton. Matrettene som produseres i løpet av dette kurset skal serveres på et arrangement med fokus på Porsangers trekulturelle mathistorie. Dette arrangementet arrangeres på kvelden den 27.januar på kurssenteret i Lakselv.
I løpet av uka får vi også besøk av to damer fra Hattfjelldalen som jobber med småskala mat og design. De har nok mye spennende å fortelle.
Som i fjor avsluttes matdagene med festmiddag på Lakselv hotell. Til festmiddagen brukes det lokale matvarer fra Porsanger som tillages av en kjendiskokk (foreløpig hemmelig) og kokkelauget i Finnmark. På grunn av stor pågang til denne festmiddagen under matdagene i 2004, satser vi på å arrangere to festmiddager, både fredag 28.januar og lørdag 29.januar. Lakselv hotell tar fortløpende i mot bordbestilling til festmiddagene på tlf 78 46 54 00 eller hotell@laxelv.no
Fullstendig program for de arktiske matdagene i Porsanger vil foreligge i starten av januar 2005.
De fleste arrangementene er åpen for alle, men matkursene 24.-27. januar hadde påmelding innen 10.januar til tlf 78 46 04 84 eller ingrid.golten@porsanger.kommune.no
Det er imidlertid enda ledige plasser, så det er bare å ta kontakt!