Vanligvis arrangeres det en kulturuke i oktober hvert år i Porsanger. Dette viste seg å bli for lite i år. Oppvekst og kulturavdelingen fant fort ut at vi måtte utvide kulturuka til en kulturmåned.

Det ble suksess og vi har en mengde arrangementer som er spredt over hele måneden. Det starter allerede med Husflidslagets utstilling av gamle brudekjoler i Husflidslagets hus i Lakselv lørdag 1.oktober og samme dag er det gallakonsert i Lakselv kirke i forbindelse med at kirke har fått nytt orgel.

Så går det slag i slag med dukketeater fra Riksteatret, utstilling om Porsangerskolen, turmarsjer, Riksteatrets storsatsing Birkeland og Eyde, strykekonsert i kultursalen, kor fra Murmansk, opplevelser på Samisk språk og kultursenter, BLØGGSU, kino og mye, mye mer

Gå inn på vår aktivitetskalender og der vil du finne nærmere informasjon om hva som skjer.

Norsk Hydro

 

Her er bilde fra Riksteatrets storsatsing i 2005 om grunnleggerne av Norsk Hydro, Birkeland og Eyde.

Den kommer til Lakselv kultursal midt i kulturmåneden, en 18.10. og er vel verdt et besøk. Dette er teater på sitt beste.

 

Porsanger er en av 60 kommuner i landet som har faste besøk av Riksteatret. Det gir oss en unik mulighet til å oppleve flott teater flere ganger i året. Bruk den muligheten slik at vi kan bidra til at Riksteatret også kommer i fremtiden.