Ole J. NikodemussenOle J. Nikodemussen fra Kokelv har i en årrekke samlet inn og systematisert opplysninger om familier i Porsanger. Han har innhentet opplysninger helt tilbake fra midten av 1600-tallet og frem til i dag.

Til nå har Ole J. Nikodemussen registrert omkring 4400 familier i sitt materiell. Han har også samlet inn bilder som vil benyttes i boken. Når man går gjennom det materiellet han besitter, er det ikke vanskelig å forstå at dette har vært et tidkrevende arbeide. Som hjelpemiddel i arbeidet benytter han et slektsforskersystem, som hjelper ham å holde oversikten og systematisere opplysningene.

Nå planlegger han en utgivelse av dette i form av et slektsleksikon i 2 bind.  Han forteller at boken vil omhandle de slekter som har vært med i offentlige dokumenter som kirkebøker og annen relevant dokumentasjon i Porsanger kommune. Han forteller videre at det  også er benyttet annet kildemateriell som opplysninger innhentet ved personlig kontakt med nålevende slekt.

Ole J. Nikodemussen er ingen nybegynner innen slektsforskerfaget. Han forteller at han har gitt ut tilsvarende slektsleksikon for både Kvalsund og Måsøy kommuner.

For at slektsleksikonet for Porsanger skal kunne bli en realitet,  må han ha inn 500 forhåndsbestillinger. Han etterlyser derfor personer som kunne tenke seg å forhåndsbestille slektsleksikonet av ham. Interesserte kan foreta bestilling på mailadresse olej@trollnet.no, tlf. 78 41 66 37 eller på adresse Ole J. Nikodemussen 9715 KOKELV. Bestillingsskjema kan også hentes på Porsanger bibliotek og hos kulturkonsulenten.